Annonce
112

Pirattaxa blev dyrt bekendtskab for 51-årig

Politiet rykkede til Oldenborggade natten til lørdag, hvor en 51-årig havde mistet sin tegnebog i en pirattaxa. Arkivfoto
En 51-årig mand fra Børkop fik stjålet sin pung, da han tog en pirattaxa fra Kolding til Fredericia. Undgå pirattaxier, lyder rådet fra vagtchef.

Fredericia: En 51-årig mand fra Børkop mistede natten til lørdag sin tegnebog, mens han var passager i en pirattaxa. Da bilen standsede i Oldenborggade ud for Cafe Mums ved 1.30-tiden, sprang en mand, der havde ligget skjult på bagsædet, ud af bilen. Da den 51-årige mærkede efter fandt han ud af, at hans tegnebog var væk.

Manden slog alarm til politiet, som kom til stedet, men bil og den formodede tyveknægt var væk.

- Han vidste godt, at der var tale om en pirattaxa, og chaufføren havde fortalt ham, at han kørte flextaxa. Det undrede passageren sig over, men føreren forklarede, at det var for at lette presset på taxa i forbindelse med julefrokoster, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Hans Hoffensetz.

Den forklaring undrede passageren, og Hans Hoffensetz kan kun opfordre til, at man går uden om pirattaxaer.

- Denne her sag viser, at det er no-go at tage en pirattaxa, siger vagtchefen.

Annonce

Kørte i sort Nissan

Føreren af bilen beskrives som cirka 35 år, 180 cm høj af mellemøstlig udseende. Han havde sort hår og sort skæg på kinderne. Han talte dansk. Der er ingen beskrivelse af bagsædepassageren, som stak af.

Bilen var en sort Nissan Qashqai.

Det fremgår ikke nærmere, hvor i Kolding den 51-årige prajede pirattaxaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];