Annonce
Haderslev

302 piger og kvinder gav den gas: - Det er pissesjovt, når ingen prøver på at score én

Plateau-sko, crepejern og spejlsolbriller var fundet frem fra gemmerne, da deltagerne til årets pigefrokost hyldede boogiemusikken og 70'ernes farvestrålende tøjstil under Vojens Høtte. Foto: Jacob Schultz
302 feststemte piger og kvinder deltog fredag aften i Høttens store pigefrokost, hvor temaet i år var Mexico. Sofie fra Aarhus var med for første gang.
Annonce

Vojens: Da Sofie Io Schibye fra Aarhus fredag eftermiddag stod af toget i Vojens, anede hun ikke, hvad hun gik ind til. Hun kendte heller ikke de to piger, der hentede hende.

- Men jeg kunne genkende dem på tøjet, siger hun og peger på Ditte Sofie Brandi og Line Skovrup fra Haderslev.

De er lige som Sofie og en fjerde bekendt, May Ørnsholt fra København, klædt på i mexicansk folklore eller som hede chilier. Sammen med Lena Marie Hybschmann fra Vojens, Julie og Birgitte Larsen fra Over Jerstal samt Freja Hejsel udgør de en lille oktet af de 302 piger og kvinder, der her i 2019 har tilmeldt sig Høttens traditionsrige pigefrokost, som i år altså for første gang har deltagelse af Sofie.

Høtten er årets højdepunkt og en god mulighed for at møde andre, og ved pigefrokosten er der en virkelig god stemning.

Ditte Sofie Brandi, Haderslev

Annonce

Dame og dame imellem

- Det er jo enormt fedt, forskellige generationer, dame og dame imellem, og helt uden drama, lyder det fra Ditte og Line, der flere gange har været med til pigefrokost og som igen i år er klar til at give den gas i timerne, inden klokken slår midnat og mændene lukkes ind.

- Jeg har aldrig været i teltet efter klokken 12, det er meget sjovere inden, siger én af pigerne.

Men hvorfor?

- Jo, man kan bare være totalt løssluppen og danse på bordene. Det er pissesjovt, fordi der ikke er nogen, der prøver at score én, forklarer Julie Larsen, der har klædt sig ud som hed chili.

Pigerne har forberedt sig og i en lukket Facebook-gruppe aftalt både påklædning og maden ud fra temaet Mexico.

- Det er klart et af årets højdepunkter, som man bare skal være med til, understreger Julie og peger på sin søster:

- Hun har været i Mexico på udveksling.

Det har Sofie fra Aarhus også.

Hun har taget ægte mexicansk chilisauce med:

- Det smager godt, siger hun og griner.

Mange af deltagerne fra nær og fjern genså hinanden til året Vojens pigefrokost. Årets tema var mexicansk, så der var var dømt mustache, sombrero og mange fantasifulde udklædninger. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Sådan begyndte det

Det er Båndsalat og DJ Mitu, der står for musikken i pigeteltet, som siden 1985 har været en fast bestanddel af Høtten. Initiativet til pigefrokosten blev taget af Rigmor Bossen, der dengang var medlem af VBI, samt Anne Marie Bohsen og Kis Ramsgaard fra turistforeningen.

Ved festen dengang spillede Randi and the Sunbeams, og hele den danske presse dukkede op, fordi de ville høre, hvordan 1000 piger kunne feste - uden mænd.

Det lykkedes meget godt. Festen udviklede sig til verdens største pigefrokost, og selv om der fredag aften var langt op til 1000, så fejlede humøret ikke noget. Heller ikke hos arrangørerne.

- Med pigefrokosten går det op og ned, nogle gange er der mange, andre gange er der færre, lød det fra næstformanden i Høtte-komiteen, Peter Caspersen.

Mette Jahns fra Vedsted og Jannie Schmidt fra Arnum havde fundet sombrero og moustache frem. Hatten var lidt flyvsk, men det morede bare pigerne. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Skarpe tequila'er

Inde i teltet tænker pigerne ikke så meget på antal. Med små skarpe tequila og masser af fadøl kommer de hurtigt op at stå på bænkene, da musikken går i gang. Mellem barmfagre mexicanske skønheder, levende døde og mexicanske gangstere og Don Pedro'er varede det ikke længe inden også oktetten med Sofie og Julie smider hæmningerne og synger og danser med - også selv om det er på "Anton fra Tyrol", men hvad gør det, om det er Mexico eller Tyrol, bare det er sjovt.

To spicegirls - i rød, hot chili-udklædning var også med til pigefrokosten. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce