Annonce
Haderslev

Pistolmand og våben eftersøges stadig efter skuddrama

Politiassistenterne Anders Augustinus og Hans Christian Philipp bemandede den mobile politistation i Varbergparken mandag. . Foto: Larz Grabau
En 24-årig lokal mand blev skudt i benet. Gerningsmanden flygtede. Politiet fandt flere patronhylstre og har en "idé" om, hvem skytten er, men vil hverken afsløre identiteten eller motivet.
Annonce

Søndag aften kunne beboere i de nærmeste blokke til en skudepisode ikke komme hverken ud eller hjem i Varbergparken i Haderslev. Politiet mødte talstærkt op og afspærrede området, da anmeldelsen om skud kom klokken 18.39.


Vi har noget at gå efter, og vi har en idé om, hvem vi leder efter

Politiinspektør Jeppe Kjærgaard


De næste timer søgte politiet med hunde efter spor på blandt andet p-pladsen og skrænten ned mod Chr. X’s Vej. Så beboere måtte vente på at blive eskorteret hen til deres opgang af betjente.

Politiet var talstærkt til stede med fem patruljevogne og en indsatsledervogn.

Betjentene fandt da også flere afskudte patronhylstre på p-pladsen ud for Varbergvej 41. Den 24-årige lokale mand, som var blevet ramt af et eller flere skud i det ene ben, blev afhentet af en ambulance og kørt til operation. Han var uden for livsfare.

– Der er affyret mere end et skud i hvert fald, siger efterforskningsleder og politiinspektør Jeppe Kjærgaard.

Annonce

Kender måske hinanden

Søndag havde politiet ikke noget signalement af gerningsmanden.

– Forurettede var ikke i stand til at give et signalement, da vi snakkede med ham, siger Jeppe Kjærgaard.

– Men som jeg har forstået det, så kender de hinanden; gerningsmanden og ofret. Jeg har talt med en, som siger, at de stod sammen?

– Anmelder siger også, at han ser to personer stå sammen. Så ud fra det kan man godt sige, at de måske har kendt hinanden. Men motivet har vi ikke nogen idé om endnu.

Hvem den mistænkte er, vil han ikke komme nærmere ind på.

– Vi har nogle spor at gå efter, det er selvfølgelig det, vi forfølger i dag (mandag, red.).

Annonce

Mobil politistation

Mandag var politiet stadig til stede i Varbergparken. Den mobile politistation var der fra klokken 10. Både for at vidner kunne henvende sig og for at skabe tryghed i området.

– Nogle har også være henne og tilkendegive, at det er godt, vi er her, sagde politiassistent Hans Christian Phillipp.

Derimod var det noget sværere, at få beboere og andre i tale. Flere af dem anede ikke, at der have været skudt. De bor længere væk fra gerningsstedet.

– Vi er så glade for at bo her. Vi har nogle venner, som har boet her i flere år, uden de har haft problemer, sagde en af dem, som dog var chokeret over nyheden.

Skuddene har sikkert kun kunnet høres ud mod Chr. X’s Vej og i de blokke, der vender ud mod den p-plads. Et vidne, som så de to udenlandske mænd stå sammen der, lige inden de kom op og toppes, var gået ind i en boligblok, da skuddene faldt. Vidnet hørte ikke skuddene. Men kort efter var der både politi og ambulance på stedet.

Annonce

Offer afhørt igen

Senere mandag blev skudofret så genafhørt af politiet.

– Vi har afhørt forurettede i sagen. Han kunne bidrage med hændelsesforløbet, bekræfter Jeppe Kjærgaard.

– Har I så også et motiv?

– Vi har noget at gå efter, og vi har en idé om, hvem vi leder efter.

– Kan du bekræfte, at det er en gammel kending af jer?

– Jeg vi ikke komme nærmere ind på, hvem det er, vi leder efter. Det vil være ufint at flashe i pressen.

Annonce

Opløb og råb

Ifølge et vidne ankom flere unge mænd med stor fart til Varbergparken i biler efter skudepisoden. Nogle af dem med hjulspind rundt om hjørnerne.

Der skal have samlet sig en gruppe på cirka 30 mænd ude foran det ellers lukkede mødested Værestedet, hvor der blev råbt op.

– Vi var massivt til stede. De meldinger, jeg har fået, var, at der var helt roligt. Der var roligt derude om aftenen og natten, også efter vi var færdige med gerningsstedet.

Politiet vil fortsat være ekstra til stede i området.

– Vi har stadigvæk en øget tryghedsskabende indsats. Vi kører lidt ekstra patruljer i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce