Annonce
Haderslev

Pistolmand fængslet for drabsforsøg uden at være til stede

 Arkivfoto: Claus Thorsted
Den 28-årige mistænkte blev torsdag "fremstillet" i grundlovsforhør, og der blev udstedt en europæisk arrestordre på ham.

Artiklen er opdateret den 8. februar, hvor den formodede gerningsmands navn og billede er fjernet, da han har meldt sig selv til politiet.

Den eftersøgte pistolmand er ved i Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet in absentia. Det skete fredag ved middagstid i et grundlovsforhør for lukkede døre.


Vi fik en varetægtsfængsling in absentia og en europæisk arrestordre.

Anklager Maja Uller


Anklager Maja Uller anmodede om, at der blev udstedt en europæisk arrestordre på den mistænkte, og at han blev varetægtsfængslet. Det efterkom dommer Kim Grunnet.

Retsmødet tog kun få minutter.

Den 28-årige mand er nu sigtet for forsøg på manddrab og for overtrædelse af våbenloven. Han er mistænkt for at være den person, som søndag den 24. januar kort før klokken 18.39 skød en 24-årig mand i det ene ben. Det skete ud for Varbergvej 41 i Haderslev.

Politiet mener, at der blev brugt en pistol til skyderiet. Og at der blev affyret flere skud.

Annonce

Krænkede kvinde

Kilder fortalte senere avisen, at det hele handlede om, at den 24-årige skulle have fornærmet en kvinde, som han har været kæreste med. Det skal den mistænkte have påtalt overfor ham.

Og den 24-årige skal have lovet ikke at gøre det igen. Men han fortsatte tilsyneladende med at tilsvine kvindens ære. Det skal have ført til opgøret med den nu sigtede.

Den 24-årige blev opereret samme aften og var uden for livsfare.

Den 28-årige mistænkte blev efterlyst få dage efter skyderiet. Han kan blandt andet være rejst til Sverige, hvor hans kone bor. Han er 28 år gammel, 178 cm høj og almindelig af bygning og af palæstinensisk oprindelse og nu også efterlyst i Europa.

Politiet betegner ham ikke som farlig, selvom han har en del domme for mindre kriminalitet; blandt andet vold. Han har også en del færdselsovertrædelser for blandt andet vanvidskørsel.

Han er flere gange blevet opfordret til at melde sig selv og aflevere pistolen. Under jagten på ham har svært bevæbnet politi foretaget lokale ransagninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce