Annonce
Trekantområdet

Pizzakælder lukker - afstanden fra Aarhus til Fredericia blev for meget

Efter en ombygning med etablering af stenovn åbnede Pizza Propria 1. februar i år. Det krævede lidt tid at overbevise fredericianerne om, at man skulle betale over 100 kroner for en pizza, men ifølge Simon Schillums Mogensen, så var det lykkedes. Men de mange timer fordelt mellem Fredrericia og Aarhus blev ganske enkelt for meget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Pizza Propria i Norgesgade 3, som tidligere husede Ti Trin Ned, lukker efter ni måneder. Ejer beklager, men alt for lange arbejdsdage fordelt mellem Aarhus og Fredericia blev til sidst for meget.
Annonce

Fredericia: Selv om fredericianerne de seneste måneder for alvor havde taget stenovnspizzaer fra Pizza Propria til sig, så har ejer Simon Schillums Mogensen valgt at opgive forretningen.

- Vi er blevet godt modtaget og har fået godt fat i Fredericia, men jeg driver både pizzeria i Aarhus og en engrosforretning med import af kød, og det blev ganske enkelt for meget. Jeg var nødt til selv at være i Fredericia det meste af tiden, for det lykkedes os ikke at finde en med den rigtige passion til at stå i spidsen for pizzeriaet, siger Simon Schillums.

Hensyn til sin familie og sine øvrige forretninger betød, at han og hans bror Henrik Mogensen i første omgang forsøgte at sælge forretningen i Fredericia.

- Det er ikke lykkedes for os, men vi har flere interesserede, og dem har vi selvfølgelig sendt videre til vores udlejer, siger Simon Schillums.

Vi har investeret i restauranten, og vi undgår ikke at få et tab, men omvendt er jeg glad for, at vi forsøgte. Men jeg må erkende, at jeg undervurderede afstanden til Fredericia, når jeg også skulle tage mig af forretningerne i Aarhus.

Indehaver af Pizza Propria Simon Schillums Mogensen

Annonce

Fortryder ikke

Hverken han eller broren fortryder forsøget med at etablere sig i Fredericia, selv om eventyret kommer til at koste nogle penge.

- Vi har investeret i restauranten, og vi undgår ikke at få et tab, men omvendt er jeg glad for, at vi forsøgte. Men jeg må erkende, at jeg undervurderede afstanden til Fredericia, når jeg også skulle tage mig af forretningerne i Aarhus. Det er ikke super sjovt at skulle bruge halvanden time i en kølebil kl. 23 om aftenen for at komme hjem til familien, siger Simon Schillums.

Lejemålet blev indgået i januar i år, og 1. februar åbnede Pizza Propria i Ti Trin Neds gamle lokaler.

- Vi har indgået en aftale med vores udlejer om, at vi kunne forlade lejemålet 1. november. Vi var i realiteten bundet i længere tid, men vi har fået en fin behandling af vores udlejer, som selvfølgelig også er ærgerlig over, at det ikke gik, siger Simon Schillums.

Selv om eventyret slutter i Fredericia har Simon Schillums ikke opgivet at sætte nye projekter i søen.

- Vi fortsætter selvfølgelig vores aktiviteter i Aarhus, og så arbejder jeg aktuelt på en stor ordre for min engrosvirksomhed, som jeg håber går på plads, siger Simon Schillums.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce