Annonce
Varde

Pizzeria får sur smiley for manglende rengøring: Restauratør klager over bødes størrelse

På facaden står der Kebabhuset, men det officielle navn er Dilan Pizza. Foto: Google Street View
Der lå rester af chilisauce i et vindue. Det var en af grundene til, at pizzeria fik en sur smiley. Det er hårdt bedømt, mener indehaveren.

Ølgod: Restauranten ved navn Dilan Pizza i Ølgod - måske bedre kendt som Kebabhuset - har indkasseret en sur smiley og en bøde. Det var ved en rutinemæssig kontrol fredag den 3. januar, at Fødevarestyrelsen udstedte den sure smiley samt et bødeforlæg på 10.000 kroner. Det skyldes manglende rengøring.

Den første reaktion fra indehaver af Dilan Pizza, Ramazan Seker, er, at han i samråd med sin revisor har klaget over bødens størrelse.

- Den bøde svarer til, at vi skulle have en omsætning på over fem millioner kroner. Det har vi ikke, siger Ramazan Seker, som indtil videre ikke vil betale og har benyttet sig af sine rettigheder til at påklage bøden.

Han er heller ikke enig i alle de punkter, som Fødevarestyrelsen kritiserer i kontrolrapporten.

Annonce

Opfølgende besøg

  • En sur smiley medfører et opfølgende kontrolbesøg, som koster virksomheden et gebyr.

Chili i vindueskarm

I kontrolrapporten skriver Fødevarestyrelsens tilsynsførende, at et vindue med karme og bundstykke var beskidt med sprøjt fra chilisauce og indtørrede ostestrimler. Det var stærkt medvirkende til at udløse den sure smiley.

Det, synes Ramazan Seker, er meget hårdt bedømt.

- Der var nogle chilipletter og lidt ostestrimler i et vindue, siger han.

Det, mener han ikke, burde takseres til en sur smiley. Chilien var fra dagen før, blev det fremhævet under kontrolbesøget.

Beholder var beskidt

Fødevarestyrelsen noterede også andre problemer.

En beholder med tagtøj - altså tænger, bestik og den slags til produktionen - var beskidt.

- Der er jeg enig, siger Ramazan Seker.

- Den skulle være ren, pointerer han om beholderen.

Der var desuden støvet og skidt på lageret, hvor der opbevares emballerede fødevarer. Disse står i området på vej ned i kælderen.

- Det er altså et sted, hvor folk går, siger Ramazan Seker, som synes, at det er hårdt bedømt.

Det fremgår af kontrolrapporten, at virksomheden er vejledt i at højne rengøringsfrekvensen, således at rengøringsniveauet kommer i overensstemmelse med aktiviteten.

- Jeg ville have været meget utilfreds, hvis det var maden, der var noget galt med, siger Ramazan.

Men han hæfter sig ved, at det ikke er ingredienserne, der var noget galt med under Fødevarestyrelsens kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce