Annonce
Sport

"Plæneklipperen" mødte Stig Kongsted på tennisbanen: - Tempoet minder lidt om en gammel Charlie Chaplin film

Torsdag havde Stig Tøfting, der også er kendt som "Plæneklipperen", gået den 30 kilometer lange tur fra Kolding til Haderslev i forbindelse med hans gåtur fra Århus til Kruså. Efter gåturen måtte han dog finde tennisketcheren frem, da han og Stig Kongsted Hansen havde arrangeret en tenniskamp. Foto: Ditte Irene Knudsen
Stig Tøfting nåede torsdag til Haderslev på sin 167 kilometer lange gåtur. Her ventede årets opgør i tennis mod Stig Kongsted Hansen.

Vilstrup: På tennisbanen bag Den Nye Friskole i Vilstrup ved Haderslev gjorde en udkørt Stig Tøfting og en kæphøj Stig Kongsted Hansen sig klar til kamp torsdag aften. Få sekunder efter løb årets vigtigste opgør af stablen - i hvert fald hvis du spørger dem.

I forbindelse med Stig Tøftings 167 kilometer lange gåtur fra Århus til Kruså havde de arrangeret en tenniskamp, der skulle hjælpe ham med at indsamle penge til KidsAid og Børnecancerfonden.

Selvom der var tale om at samle penge ind til et alvorligt emne, var der stadig plads til sjov og ballade. Både på tilskuerpladserne og ikke mindst på banen.

- I må undskylde, at tempoet minder lidt om en gammel Charlie Chaplin film, sagde Stig Tøfting tørt, mens han med stive ben og ømme fødder vraltede hen for at hente bolden, inden han servede på ny.

Stig Kongsted Hansen (i den grå trøje) måtte se sig slået, da kampen endelig var slut. Han vandt det første sæt over Stig Tøfting 7-6, men tabte de to sidste 0-6 og 1-6. Foto: Ditte Irene Knudsen

For hans modstander Stig Kongsted Hansen var der dog mere på spil end kun det gode formål. Selvom det var hovedårsagen til hans deltagelse i tenniskampen, gik han også rundt med et personligt formål med kampen.

-Jeg har tabt i tennis til ham tre gange før, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor jeg taber. Så det er lige så vigtigt for mig at vinde. Hvis jeg taber til ham, efter han har gået 30 kilometer, så er det virkelig skidt. Så går jeg under jorden i en måned, lød det grinende fra Stig Kongsted Hansen inden kampen.

Annonce

Gummi Tarzan

På trods af i alt 117 kilometer i benene, vabler og huller i skoene havde Stig Tøfting dog ikke tænkt sig at give op uden kamp. Selvom hans ben og fødder flere gange mindede om Gummi Tarzans, kunne Stig Tøfting efter en lang tenniskamp i kulden erklære sig for vinderen af årets opgør.

- Jeg er overhovedet ikke oppe at køre. Jeg er svimmel. Jeg ser mange bolde på en gang, lød det ellers fra ham kort før kampens afslutning.

Men på trods af det, måtte Stig Kongsted Hansen erkende, at han heller ikke kunne banke sin ven i tennis, når han havde 177 kilometer i benene.

Der var inviteret en dommer med til kampen, så den forløb retfærdigt. Det var særligt Stig Tøfting glad for. - Jeg siger det til dig, hver gang vi spiller uden dommer, Stig. Du står en meter inde på banen og server. Godt der er en dommer med i dag, sagde Stig Tøfting tørt under kampen. Foto: Ditte Irene Knudsen

- Han vandt to af tre sæt. Nu hygger vi os i KFUM's klubhus, og så går jeg i hi i morgen, siger han med et skuffet grin og tilføjer:

- Men vi har samlet omkring 15.000 kroner sammen under kampen. Og det vigtigste er, at det går til et godt formål. Så kan jeg trøste mig med det.

Pengene samlede de ind ved at sende kampen live på Facebook, samtidig med de afholdt en auktion på Stig Kongsted Hansens Facebookside. Her kunne man blandt andet byde på en SønderjyskE spillertrøje med autografer og en tur med racerkøreren Carsten Lorenzen.

Samtidig havde Haderslev KFUM, NygaardToender og Haderslev Industrilakering sponsoreret kampen for i alt 9500 kroner. Alle pengene, der blev indsamlet under kampen, går ubeskåret til KidsAid og Børnecancerfonden.

Under kampen var der en auktion på Facebook, hvor man blandt andet kunne byde på en køretur med racerkøreren Carsten Lorenzen (tv.). Der blev samlet omkring 15.000 kroner ind i alt under kampen. Foto: Ditte Irene Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce