Annonce
Læserbrev

Placer Telemuren på Markedspladsen

Læserbrev: Hvor er det dejligt, at fokus igen er kommet på hengemte og misligholdte skulpturer i Aabenraa. Det er godt, fordi kunstværkerne er med til at definere og karakterisere byens rum.

Dette brev handler om Ulla Viottis ”Telemur”, et af de væsentlige kunstværker byen råder over. Muren fortjener en central placering i Aabenraa by, sådan som den oprindelig har haft det. Jeg kunne desværre ikke deltage i de afholdte møder om skulpturens placering i oktober måned. Derfor dette brev.

Jeg har for nylig set det udarbejdede projekt fra firmaet ADEPT, og at dette projekt står over for en snarlig realisering. Men før arbejdets påbegyndelse er det ikke for sent at afprøve muligheden for at placere ”Telemuren” ved Markedspladsen ud mod H.P. Hanssens Gade. En sådan løsning kan nemt indpasses i ADEPTS forslag. En forkert placering af ”Telemuren” ville være ærgerlig. Den fortjener den optimale placering, og her er en enestående chance for placering centralt i byen. Det undrer mig, at kommunen ikke har bedt ADEPT om at prøve at indarbejde ”Telemuren” i det aktuelle forslag.

Min begrundelse for placeringen opfylder tre ting. Det æstetiske udtryk, helheden og funktionen.

Med placering ved Markedspladsen er muren ”kommet hjem” i sit rette område og kan genoptage sin oprindelig tænkte funktion blot med en ny fysisk placering.

Opfordring: Lav en visualisering af dette forslag til Murens placering indarbejdet i det planlagte forslag fra ADEPT, så politiske beslutningstagere og byens borgere kan danne sig en visuel forestilling af denne placering af ”Telemuren”.

Der er plads til den. Der er ca. 60 meter til rådighed. Og det lokale erhvervsliv bakker op. Giv det en chance!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce