Annonce
Læserbrev

Placer Telemuren på Markedspladsen

Læserbrev: Hvor er det dejligt, at fokus igen er kommet på hengemte og misligholdte skulpturer i Aabenraa. Det er godt, fordi kunstværkerne er med til at definere og karakterisere byens rum.

Dette brev handler om Ulla Viottis ”Telemur”, et af de væsentlige kunstværker byen råder over. Muren fortjener en central placering i Aabenraa by, sådan som den oprindelig har haft det. Jeg kunne desværre ikke deltage i de afholdte møder om skulpturens placering i oktober måned. Derfor dette brev.

Jeg har for nylig set det udarbejdede projekt fra firmaet ADEPT, og at dette projekt står over for en snarlig realisering. Men før arbejdets påbegyndelse er det ikke for sent at afprøve muligheden for at placere ”Telemuren” ved Markedspladsen ud mod H.P. Hanssens Gade. En sådan løsning kan nemt indpasses i ADEPTS forslag. En forkert placering af ”Telemuren” ville være ærgerlig. Den fortjener den optimale placering, og her er en enestående chance for placering centralt i byen. Det undrer mig, at kommunen ikke har bedt ADEPT om at prøve at indarbejde ”Telemuren” i det aktuelle forslag.

Min begrundelse for placeringen opfylder tre ting. Det æstetiske udtryk, helheden og funktionen.

Med placering ved Markedspladsen er muren ”kommet hjem” i sit rette område og kan genoptage sin oprindelig tænkte funktion blot med en ny fysisk placering.

Opfordring: Lav en visualisering af dette forslag til Murens placering indarbejdet i det planlagte forslag fra ADEPT, så politiske beslutningstagere og byens borgere kan danne sig en visuel forestilling af denne placering af ”Telemuren”.

Der er plads til den. Der er ca. 60 meter til rådighed. Og det lokale erhvervsliv bakker op. Giv det en chance!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce