Annonce
Aabenraa

Placering af solcelleparker i Aabenraa Kommune

Annonce

Læserbrev: Er politikerne i Aabenraa Kommune forberedt på placering af solcelleparker i kommunen? Jeg tror det ikke, når jeg ser på offentliggørelsen af lokalplan nr. 121 solenergianlæg ved Hjolderup og Fogderup.

Der vil i fremtiden komme utroligt mange ansøgninger om solcelleparker i kommunen, da det er væsentligt bedre at have solceller end at dyrke landbrugsafgrøder på jorden.

Bør politikerne ikke hurtigst muligt forholde sig til, hvor man vil placere solceller. Jeg vil gerne foreslå politikerne nogle principper for opsætning af solceller i kommunen:

1. Hvor mange hektar skal vi ca. have i kommunen.

2. Solceller skal fortrinsvis placeres på lavtbundsjorde og marginaljorde, men ikke gode produktionsjorde. Dette vil være til gavn for co2-regnskabet og dermed klimaet, miljøet og fødevareproduktionen.

3. Så vidt muligt ikke parker i nærheden af beboelse og befærdede offentlige veje (f.eks. afstandskrav på minimum 200m).

4. Store sammenhængende arealer på f.eks. 50 hektar og opefter. (Dette vil begrænse, hvor mange steder man skal have solcelleparker i kommunen.

Når jeg ser, hvordan formanden for vækstudvalget for land og by (Philip Tietje (V), red.) optræder på møder, virker han meget usikker på hele processen (det er nok en følge af ikke at have nogen principper for opsætning af solcelleparker).

Havde man nogen principper, ville det også være nemmere for landmanden at vurdere, om han havde nogle marker, der var egnede.

Efter det første møde i Hjordkær var der en høringsfase, hvor borgerne kunne komme med deres input, men de er fuldstændigt blevet ignoreret af politikere og forvaltning, og hvad skulle vi så med den?

Jeg tror, at formanden og for vækstudvalget for land og by skal have hjælp af hele byrådet og indbyggerne i kommunen.

Vi går alle ind for grøn energi, men placeringen er meget vigtig for at genere borgerne i kommunen mindst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce