Annonce
Tønder

Plads til forbedringer: Turister efterlyser informationer, mad og toiletter

En analyse baseret på interview med 1805 turister viser, at turisterne efterspørger bedre formidling og information hos turismevirksomheder, naturcentre, museer m.v. Analysens konklusioner skal nu bruges i forbindelse med Nationalpark Vadehavets store satsning, der skal forbedre formidlingen i landskabet. Foto: Nationalpark Vadehav
Nationalpark Vadehavet har netop fået en analyse i hænderne, der blev gennemført sidste sommer blandt 1805 turister på blandt andet Rømø og i Tøndermarsken. Resultatet giver stof til eftertanke - og til handling.
Annonce

RØMØ/TØNDER: - Turisterne ønsker højere kvalitet af formidling og information om Nationalpark Vadehavet, verdensarven og turismeudbud.

Sådan lyder hovedkonklusionen i en undersøgelse, som Nationalpark Vadehavet netop har fået i hænderne. Analysen blev gennemført i sommeren 2019 blandt 1805 turister på Rømø, Fanø, Mandø, Ribe, Ho/Skallingen og Tøndermarsken.

- Analysen har en række interessante informationer om turisternes tilfredshed med turismeinformation, skiltning, service, shopping, vejret, naturen og en række andre forhold i området, påpeger sekretariatsleder for Nationalpark Vadehav, Peter Saabye Simonsen, i en udsendt meddelelse.

Annonce

Million-projekt

Peter Saabye Simonsen siger, at Nationalpark Vadehavet og dens partnere skal bruge analysens viden og data som udgangspunkt for nationalparkens store formidlingsprojekt, der indledes i indeværende år.

Sammen med vadehavskommunerne, Naturstyrelsen og en række andre partnere, tager Nationalpark Vadehavet hul på et storstilet projekt, hvor der i løbet af fire år skal etableres i alt cirka 30 porte, velkomststeder og infosteder. Nordea-fonden støtter projektet med 14,7 millioner kroner.

Annonce

Der er forskel

Analyserne viser, at der er plads til forbedring af formidling og informationsgivning i hele nationalparkens område hos turismevirksomheder, naturcentre, museer med flere.

- Men interessant er også, at analysen viser, at der er forskel på turisternes tilfredshed med og motiver for at vælge for eksempel Fanø som feriedestination i forhold til for eksempel Mandø. Nationalparken og Verdensarven betyder mere for turisternes valg af feriedestination på Mandø end på Fanø. Den viden skal vi bruge aktivt i vores videre arbejde, og vi måler igen om tre-fire år og ser, om vi har gjort en forskel, siger Peter Saabye Simonsen.

Annonce

Høj tilfredshed

Undersøgelsen viser ifølge Peter Saabye Simonsen en gennemsnitlig høj tilfredshed og anbefalingsvillighed. Især tyske og danske turister er tilfredse og kommer ofte igen. Omvendt er førstegangsbesøgende og turister fra andre lande mindre tilfredse.

- Det skal vi have set på mere i dybden, hvorfor det er sådan, og hvad vi kan gøre bedre for at øge tilfredsheden, fastslår sekretariatslederen.

Annonce

Rent men dyrt

Det er især atmosfæren og naturen, som turisterne er mest tilfredse med. Og mere specifikt er befolkningens venlighed, børnevenlighed, og at der generelt er pænt og rent, årsager til tilfredshed.

På den modsatte side trækker prisniveauet i forhold til kvaliteten ned, og det samme gør antallet af butikker og shoppingmuligheder, manglen på offentlige toiletter og udvalget af restauranter og spisemuligheder.

- Den del vil Nationalpark Vadehavet ikke tage fat i, men overlade til turismeerhverv, kommuner og turismeorganisationer, fremgår af den udsendte meddelelse.

Annonce

"Ved ikke" på Rømø

Til gengæld er det store dele af turisterne, der siger "ved ikke" til skiltningsforhold og information om aktiviteter i naturen. De er altså hverken utilfredse eller tilfredse. De ved ikke noget om forholdene eller er ligeglade.

- Uanset hvad er det voldsomt, at for eksempel 73 procent af Rømøs turister har sagt "ved ikke" til skiltning af Verdensarv Vadehavet, når tallet er 29 procent ved Ho/Skallingen.

- Det og et par andre resultater tilsiger, at der ligger en opgave forude for Nationalpark Vadehavet, kommunerne og alle partnerne i området, fastlår Peter Saabye Simonsen.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce