Annonce
Esbjerg

Plakatgave skal hjælpe indlagte børn

Arbejdet går sin gang i underverdenen, lyder teksten. Plakat: Jan Egesborg og Johannes Töws
Usædvanlige plakater fra klimatopmøde sælges til fordel for foreningen "Hjertet på rette sted".

Esbjerg: Foreningen "Hjertet på rette sted", som gør et stort arbejde for børnene på Sydvestjysk Sygehus, modtager tirsdag en gave fra Fanøkunstneren, Jan Egesborg. Der er tale om ti sæt med hver otte kunstplakater.

Plakaterne skal sælges, og indtægten vil komme de indlagte børn på sygehuset til gode.

- Der er tale om kunstplakater, der blev skabt til en galleriudstilling under det store klimatopmøde i København i 2015, hvor de fik stor opmærksomhed, fortæller Fanø-kunstneren.

Han ser plakatgaven som en tak for den åbenhed, han som københavner har mødt i det vestjyske.

- Værkerne rummer en optimistisk tro på menneskets evner, og den optimisme, synes jeg, passer godt til esbergensernes tilgang til livet, forklarer Jan Egesborg, der har lavet plakaterne sammen med den tyske illustrator Johannes Töws i en stil, der er farverig og surrealistisk.

Klimaplakaterne udstilles i Rådhushallen, hvor der også er reception med åbningstale af borgmester Jesper Frost Rasmussen tirsdag, og hvor plakatsættene overrækkes, heraf et sæt til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Indland

Endnu en heftig vejr-weekend: Kraftig blæst og høj vandstand i vente

Annonce