Annonce
Kolding

Plan for havnens fremtid bliver først klar efter sommer

- Det er ikke den store rygklappertur, man er rundt på, siger formanden for havnens bestyrelse, byrådsmedlem Tobias Jørgensen (V), som sidder for bordenden i de forhandlinger, der skal få havnevirksomhederne og Kolding Byråds ønsker til at gå op i en højere enhed. Arkivfoto: Søren Gylling
Havnens virksomheder har ikke bidt til bolle endnu, konstaterer borgmester Jørn Pedersen (V), efter at de 12 virksomheder har præsenteret byrådet for deres forslag til en samlet løsning for erhvervshavnens fremtid.
Annonce

Kolding: Bestyrelsen for Kolding Havn har ansvaret for at sikre et fundament, som havnens virksomheder kan vækste på, og som samtidig respekterer Kolding Byråds ønsker om at skabe nogle rammer, så havnearealerne kan udvikles med både virksomheder og boliger.

Det fastslår havnens bestyrelsesformand Tobias Jørgensen (V), efter at havnens 12 virksomheder nu egenhændigt har sendt deres forslag til "en samlet holdbar løsning" for havnearealernes fremtid afsted til byrådet. Deres løsning levner ikke plads til boliger på havnearealerne.

- Havnevirksomhedernes henvendelse til byrådet står helt for deres egen regning, og det er helt fair, at de på den måde ønsker at komme med deres bidrag til debatten, siger Tobias Jørgensen.

Annonce

Rygklappertur

Han oplyser, at havnebestyrelsen til gengæld har henvendt sig til Kolding Kommune med  besked om, at man nu har brug for at få sommeren med, før et færdigt udspil fra bestyrelsen kan være klar til politikerne.

- Kolding Kommune ejer Kolding Havn, og derfor er vi nødt til at forholde os til den opgave, vi er blevet stillet. Vi synes selv, at vi var kommet med et fornuftigt udspil, men det var der ikke den nødvendige opbakning til, siger Tobias Jørgensen om det forslag, JydskeVestkysten kunne fortælle om i sidste uge. På det tidspunkt var forventningen, at en aftale kunne være på plads inden sommerferien.


Vi afventer stille og roligt, at havnebestyrelsen, som repræsenterer både virksomheder og havnens ejere, kommer med et udspil, der lever op til byrådets ønsker.

Jørn Pedersen (V), borgmester


- Nu vender vi skråen igen og lytter til de input, der kommer. Men det er ikke den store rygklappertur, man er rundt på, siger Tobias Jørgensen (V), som sidder for bordenden i de forhandlinger, der skal få havnevirksomhederne og Kolding Byråds ønsker til at gå op i en højere enhed.

Hvad synes du om havnevirksomhedernes forslag?

- Det vil jeg ikke forholde mig til nu. Men det er helt fair, at de vil deltage i debatten og vælger at gøre det på den her måde, siger havneformanden.

Annonce

Sæt i gang

Borgmester Jørn Pedersen (V) siger om havnevirksomhedernes "hurtige forslag" til blandt andet at plante 100 træer og buske og udvikle grønne energiløsninger, at "de kan jo bare sætte i gang".

- Det skal de da ikke tøve med. Og så afventer vi i øvrigt stille og roligt, at havnebestyrelsen, som repræsenterer både virksomheder og havnens ejere, kommer med et udspil, der lever op til byrådets ønsker. Det har havnevirksomhederne ikke bidt til bolle på endnu, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce