x
Annonce
Esbjerg

Plan for naturpark sendt i høring

Vil du give din mening til kende om udviklingen af det store naturområde ved den gamle fiskepark i Tjæreborg, er det nu. Foto: Esbjerg Kommune.
Esbjerg Byråd har sendt masterplanen for udvikling af Tjæreborg Gamle Grusgrave i en otte ugers offentlig høring.

Esbjerg Kommune: De kommende otte uger er der mulighed for at give sit besyv med til den masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave, som Esbjerg Byråd på mødet mandag aften vedtog at sende i høring.

Planen dækker et område, der strækker sig fra Tradsborgvej i nord til Hulvej i syd, mellem Nordre Strandvej mod vest og Ejlif Krogagers Vej i øst. Der er tale om et naturareal på i alt 29 hektar.

- Det er Sneum-Tjæreborg Lokalråd har ønsket en masterplan, og det er et område med store muligheder for naturoplevelser, leg, rekreative tiltag og kulturformidling både for byens beboere og for besøgende. Efter et offentligt møde blev de vigtigeste hovedpunkter udpeget, forklarede formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S) og remsede op:

- Hovedpunkterne var blandt andet toiletter, hundeskov, shelters, legeplads og handicapvenlige stier, en markering af hovedindgange med indgangsportaler samt et tårn med kig ud over området.

Målet med masterplanen er kort sagt at omdanne det gamle grusgravsområde til en landskabspark, hvor kulturspor og natur blandes. Esbjerg Kommune købte naturområdet ved den gamle grusgrav i 2014, og i dag er arealet delt i to. Store dele af arealet er bortforpagtet til landbrugsdrift, mens resten fungerer som et rekreativt område med søer og stier.

Der er endnu ikke sat penge af til at føre planerne ud i livet. Politikerne skal se på finansieringen ved de kommende budgetforhandlinger efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce