Annonce
Esbjerg

Plan for naturpark sendt i høring

Vil du give din mening til kende om udviklingen af det store naturområde ved den gamle fiskepark i Tjæreborg, er det nu. Foto: Esbjerg Kommune.
Esbjerg Byråd har sendt masterplanen for udvikling af Tjæreborg Gamle Grusgrave i en otte ugers offentlig høring.

Esbjerg Kommune: De kommende otte uger er der mulighed for at give sit besyv med til den masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave, som Esbjerg Byråd på mødet mandag aften vedtog at sende i høring.

Planen dækker et område, der strækker sig fra Tradsborgvej i nord til Hulvej i syd, mellem Nordre Strandvej mod vest og Ejlif Krogagers Vej i øst. Der er tale om et naturareal på i alt 29 hektar.

- Det er Sneum-Tjæreborg Lokalråd har ønsket en masterplan, og det er et område med store muligheder for naturoplevelser, leg, rekreative tiltag og kulturformidling både for byens beboere og for besøgende. Efter et offentligt møde blev de vigtigeste hovedpunkter udpeget, forklarede formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S) og remsede op:

- Hovedpunkterne var blandt andet toiletter, hundeskov, shelters, legeplads og handicapvenlige stier, en markering af hovedindgange med indgangsportaler samt et tårn med kig ud over området.

Målet med masterplanen er kort sagt at omdanne det gamle grusgravsområde til en landskabspark, hvor kulturspor og natur blandes. Esbjerg Kommune købte naturområdet ved den gamle grusgrav i 2014, og i dag er arealet delt i to. Store dele af arealet er bortforpagtet til landbrugsdrift, mens resten fungerer som et rekreativt område med søer og stier.

Der er endnu ikke sat penge af til at føre planerne ud i livet. Politikerne skal se på finansieringen ved de kommende budgetforhandlinger efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce