Annonce
Esbjerg

Plan & Miljøudvalg godkender ny lokalplan for Ribe Jernindustri

Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg godkendte på møde tirsdag ny lokalplan og kommuneplansændring for Ribes nye bydel på Ribe Jernindustri. Blandt høringssvarene var der dog en enkelt borger, der ikke mente Lidl passede ind i Ribe. Illustration: Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg har godkendt indstillingen fra direktionen om kommuneplanændring og ny lokalplan for projektet Ribe Jernstøberi. I offentlig høringsrunde kom der syv bemærkninger, og med godkendelsen er Ribe et skridt nærmere realisering af helhedsplan for ny bydel med ca. 200 nye boliger, butikker med mere.

Ribe: Byrådet i Esbjerg Kommune besluttede i august, at et nyt forslag til en kommuneplanændring, lokalplan, miljørapport og udkast til udbygningsaftale skulle sendes i offentlig høring i 8 uger.

Perioden varede fra 29. august til 30. oktober, og planmaterialet gør det muligt at opføre en helt ny bydel tæt på Ribe Bykerne, med ca. 200 nye boliger, butikker med mere for at kunne realisere vinderforslaget fra konkurrencen om en helhedsplan for området.

Der er i den offentlige høring fremkommet syv breve med bemærkninger og indsigelser fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, Slots- & Kulturstyrelsen og en borger, der ikke mener, at dagligvarebutikken Lidl passer ind i området.

Bemærkningerne har givet anledning til få ændringer i lokalplanforslaget, men de er så få, at de ikke påvirker vurderingerne i miljørapporten, og udvalgsformand Karen Sandrini(S) forklarer, at man fra udvalget indstiller til Byrådet, at planmaterialet vedtages endeligt med de justeringer, som er foreslået i forbindelse med høringen.

Annonce

Projekt Ribe Jernindustri

Det er tegnestuen Vandkunsten, der har skabt arkitekturen bag det projekt, der skal opføres på Ribe Jernindustris grund.

Vinderprojektet blev offentliggjort 12. oktober 2017 i forhallen hos Ribe Jernindustri, og den nye bydel bliver 5,8 hektar, og der forventes opført omkring 200 boliger.

God sag

- Vi har godkendt planerne, og det har vi gjort helt enstemmigt i udvalget. Vi synes det er en god sag, og vi glæder os over, at man nu er kommet så langt, at vi snart kan se frem til det første spadestik, siger Karen Sandrini.

Udvalget fik på tirsdagens møde et fem sider langt notat med forvaltningens vurdering og indstilling af de indkomne høringssvar. I det ene mente Danmarks Naturfredningsforening, at der ikke foreligger tilstrækkelige oplysninger om forureningen af grunden under Ribe Jernstøberi, mens et andet fra Ribe Stift lyder på, at planlægningen ikke påvirker Ribe Domkirkes omgivelser. En tredje bemærkninger er fra Dan Møller fra Ribe, der mener udformningen af dagligvarebutikken er fuldstændig fremmed i forhold til Ribes historiske bykerne - både i størrelse og arkitektonisk udformning. Dette er uheldigt, når dagligvarebutikken bliver byens visitkort for rejsende fra nord, og han mener, Lidls placering og udformning er ændret i forhold til vinderforslaget i arkitektkonkurrencen.

Dan Møllers bemærkninger har ifølge notatet ikke givet anledning til ændring af planmaterialet, og Karen Sandrini mener, at hele området er godt indpasset til byen, og at Lidl gør meget for at tilpasse deres bygninger til området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce