Annonce
Esbjerg

Plan & Miljøudvalg godkender ny lokalplan for Ribe Jernindustri

Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg godkendte på møde tirsdag ny lokalplan og kommuneplansændring for Ribes nye bydel på Ribe Jernindustri. Blandt høringssvarene var der dog en enkelt borger, der ikke mente Lidl passede ind i Ribe. Illustration: Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg har godkendt indstillingen fra direktionen om kommuneplanændring og ny lokalplan for projektet Ribe Jernstøberi. I offentlig høringsrunde kom der syv bemærkninger, og med godkendelsen er Ribe et skridt nærmere realisering af helhedsplan for ny bydel med ca. 200 nye boliger, butikker med mere.
Annonce

Ribe: Byrådet i Esbjerg Kommune besluttede i august, at et nyt forslag til en kommuneplanændring, lokalplan, miljørapport og udkast til udbygningsaftale skulle sendes i offentlig høring i 8 uger.

Perioden varede fra 29. august til 30. oktober, og planmaterialet gør det muligt at opføre en helt ny bydel tæt på Ribe Bykerne, med ca. 200 nye boliger, butikker med mere for at kunne realisere vinderforslaget fra konkurrencen om en helhedsplan for området.

Der er i den offentlige høring fremkommet syv breve med bemærkninger og indsigelser fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, Slots- & Kulturstyrelsen og en borger, der ikke mener, at dagligvarebutikken Lidl passer ind i området.

Bemærkningerne har givet anledning til få ændringer i lokalplanforslaget, men de er så få, at de ikke påvirker vurderingerne i miljørapporten, og udvalgsformand Karen Sandrini(S) forklarer, at man fra udvalget indstiller til Byrådet, at planmaterialet vedtages endeligt med de justeringer, som er foreslået i forbindelse med høringen.

Projekt Ribe Jernindustri

Det er tegnestuen Vandkunsten, der har skabt arkitekturen bag det projekt, der skal opføres på Ribe Jernindustris grund.

Vinderprojektet blev offentliggjort 12. oktober 2017 i forhallen hos Ribe Jernindustri, og den nye bydel bliver 5,8 hektar, og der forventes opført omkring 200 boliger.

Annonce

God sag

- Vi har godkendt planerne, og det har vi gjort helt enstemmigt i udvalget. Vi synes det er en god sag, og vi glæder os over, at man nu er kommet så langt, at vi snart kan se frem til det første spadestik, siger Karen Sandrini.

Udvalget fik på tirsdagens møde et fem sider langt notat med forvaltningens vurdering og indstilling af de indkomne høringssvar. I det ene mente Danmarks Naturfredningsforening, at der ikke foreligger tilstrækkelige oplysninger om forureningen af grunden under Ribe Jernstøberi, mens et andet fra Ribe Stift lyder på, at planlægningen ikke påvirker Ribe Domkirkes omgivelser. En tredje bemærkninger er fra Dan Møller fra Ribe, der mener udformningen af dagligvarebutikken er fuldstændig fremmed i forhold til Ribes historiske bykerne - både i størrelse og arkitektonisk udformning. Dette er uheldigt, når dagligvarebutikken bliver byens visitkort for rejsende fra nord, og han mener, Lidls placering og udformning er ændret i forhold til vinderforslaget i arkitektkonkurrencen.

Dan Møllers bemærkninger har ifølge notatet ikke givet anledning til ændring af planmaterialet, og Karen Sandrini mener, at hele området er godt indpasset til byen, og at Lidl gør meget for at tilpasse deres bygninger til området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce