Annonce
Aabenraa

Planen er godkendt: Den Gamle Skole skal udvides for millioner

Menighedsrådet i Tinglev har fået grønt lys til at udvide og istandsætte Den Gamle Skole. Foto: Mette Thomsen
Menighedsrådet i Tinglev har store planer for sognegården Den Gamle Skole. Aabenraa Provsti er med på ideen.

Tinglev: I menighedsrådet i Tinglev er der blevet tænkt stort. Det er mundet ud i en ansøgning til Aabenraa Provsti om en ombygning og tilbygning til sognegården Den Gamle Skole, og holder budgettet vil det komme til at koste tæt på 6,5 millioner kroner.

Behovet for især en tilbygning til Den Gamle Skole er stort.

- Vi vil gerne have lavet en tilbygning, fordi vi mangler plads. I dag sidder konfirmanderne som sild i en tønde, og det kan vi ikke byde nogen, siger Haldis Nedergaard, der er formand for menighedsrådet i Tinglev Sogn.

Den nye tilbygning er planlagt til at blive på 192 kvadratmeter, og den skal indeholde en stor sal med 80 siddepladser.

- Sognegården bliver brugt af alle, der har tilknytning til kirken. Den bliver brugt af vores kor, til koncerter og foredrag, men vi har også planer om, at tilbygningen skal kunne bruges til begravelseskaffe og bryllups- og barnedåbsreceptioner, siger Haldis Nedergaard.

- Tilbygningen kan dog ikke bruges til private fester, fortsætter hun.

Annonce
I dag sidder konfirmanderne som sild i en tønde, og det kan vi ikke byde nogen.

Haldis Nedergaard, formand for menighedsrådet i Tinglev

Positivt provsti

I tilbygningen skal der også etableres et handicaptoilet, men der er også planer om at renovere den nuværende sognegård.

- I den nuværende sognegård vil der blandt andet komme en større garderobe, et depotrum og et større køkken, siger Haldis Nedergaard, der håber på, at arbejdet snart kan gå i gang.

- Vi håber på, at vi kan komme i gang i løbet af i år, og at det hele så kan stå klar i 2021, siger hun.

I Aabenraa Provsti har man behandlet menighedsrådets ansøgning på det seneste møde, og det faldt positivt ud. Menighedsrådet er nu blevet bedt om at udarbejde et detailprojekt for udvidelsen samt for istandsættelsen.

- Vi har sagt god for, at der arbejdes videre med projektet, og hvis de 6,5 millioner kroner holder, er vi klar til at godkende projektet endeligt, siger sognepræst Kirsten Sønderby, der er provst i Aabenraa Provsti.

- Pengene vil så blive lånt i stiftsmidler og afdrages over en kortere periode, fortsætter hun.

Den beslutning har vakt glæde i Tinglev Sogn.

- Vi er stolte over, at vi har fået lov til at gå videre med projektet, siger Haldis Nedergaard.

Der er for lidt plads i sognegården i Tinglev, men det bliver der nu lavet om på. Foto: Mette Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce