Annonce
Kolding

Planen er klar: Slotssøbadet vil overtage stort idrætscenter i Kolding

Direktøren for Slotssøbadet, Otto Skak, håber, at alt falder på plads, så Slotssøbadet kan overtage Bramdrupdam Sports- og Mødecenter. Han lægger dog stor vægt på, at man fra Slotssøbadets side skal være helt sikker på, at man kan gøre en økonomisk sund forretning ud af centret. Arkivfoto: Søren Gylling
Slotssøbadet og bestyrelsen for Bramdrupdam Sports- og Mødecenter arbejder netop nu på en plan, der betyder, at Slotssøbadet overtager det store, økonomisk nødlidende idrætscenter.
Annonce

Kolding: Slotssøbadet, der efterhånden er en stor virksomhed, bliver formentlig endnu større indenfor den kommende tid.

Lige nu arbejder Slotssøbadets ledelse og bestyrelsen for Bramdrupdam Sports- og Mødecenter på at realisere en plan om at lade Slotssøbadet overtage det store sports- og mødecenter og dermed komme til at stå for hele driften af det.

Bramdrupdam Sports- og Mødecenter har gennem et stykke tid haft store økonomiske problemer, og bestyrelsen har i den forbindelse henvendt sig til ledelsen for Slotssøbadet med forslag om at få badet til at overtage centret.

Direktør for Slotssøbadet, Otto Skak, forklarer, at planen er klar, og at man går efter at få centret i Bramdrupdam ind under Slotssøbadets vinger, men han understreger i samme åndedrag, at man trods en god dialog mellem parterne ikke har en endelig aftale på plads.


Vi kommer ikke derud som en frelsende engel. Vi kommer derud for at tjene penge

Otto Skak, direktør for Slotssøbadet


Blandt andet mangler man hos Slotssøbadet stadig at komme helt til bunds i den økonomiske situation, ligesom Bramdrupdam Sports- og Mødecenter endnu ikke har fået planen godkendt på et repræsentantskabsmøde. Derudover har parterne fået lovning på hjælp fra Kolding Kommune til nogle af de juridiske detaljer, som for eksempel hvordan man nedlægger den selvejende institution, som idrætscentret er i dag.

Annonce

Vil tjene penge

Otto Skak understreger dog også, at man fra Slotssøbadets side vil være sikker på, at økonomien holder, før han skriver under på en aftale.

- Vi kommer ikke derud som en frelsende engel. Vi kommer derud for at tjene penge. Men vi tror også på, at det kan blive en god forretning, og det var det jo også for nogle år siden. Hvis ikke et så stort center, der ligger så tæt på motorvejen, kan være en god forretning, så er der ikke mange centre, der kan det, siger Otto Skak.

Tilbage fra 1982 til 1996 var han halinspektør i hallerne, da navnet var Harte Bramdrup Hallerne, og selv om han siden har fulgt med i idrætscentrets ve og vel, sætter han en fed streg under, at det ikke er nostalgi, der har skubbet hans virksomhed sammen med centret i Bramdrupdam. Det er derimod muligheden for en god forretning.

I de senere år har Slotssøbadet knopskudt, så det i dag også omfatter et kurbad, Kongeåbadet i Vamdrup, Sct. Jørgens Gård, studieboliger, og i foråret kom Danhostel i Kolding til.

Annonce

Flere strenge

At komme til at drive flere idrætsfaciliteter har været en del af Slotssøbadets strategi siden sidste efterår, fortæller Otto Skak, og han er overbevist om, at det vil give synergieffekter for virksomheden at have flere strenge at spille på overfor kunderne.

Bliver aftalen en realitet, kommer man til at kunne tilbyde kunderne muligheder for såvel svømning og overnatning som store idrætsfaciliteter med både haller og fodboldbaner. Dette kan for eksempel bruges, hvis sportsklubber skal holde træningslejre.

Slotssøbad-direktøren fortæller, at man - hvis aftalen falder på plads - vil gøre meget for at have et godt samarbejde med de mange foreninger, der bruger Bramdrupdam Sports- og Mødecenter.

Ifølge bestyrelsesformanden for Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, Jørn Nørbæk, har Slotssøbadet de kompetencer, der skal bruges i centret, som kæmper med dårlig økonomi.

- Centrets betydning for lokalsamfundet og det rige foreningsliv i Bramdrupdam kan ikke undervurderes. Derfor har vi også i bestyrelsen søgt efter en stærk og holdbar løsning, lyder det fra Jørn Nørbæk, der mener, at Slotssøbadet har de rette kompetencer til at kunne gøre idrætscentret til en økonomisk rentabel forretning.

Også formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), glæder sig over Slotssøbadets mulige overtagelse af centret i Bramdrupdam.

- Det står klart, at centrets dårlige økonomi ikke kan løses af sig selv, og i dag kan bestyrelsen og de frivillige kun lige holde næsen oven vande, og der er ikke overskud til at kunne udvikle centret til gavn og glæde for lokalområdet. Men min forventning er, at hvis Slotssøbadet overtager, vil man se en opblomstring af stedet og opleve flere møder og aktiviteter der, siger Søren Rasmussen.

Bramdrupdam Sports- og Mødecenter

  • I de seneste fire år er Bramdrupdam Sports- og Mødecenter kommet ud med underskud. I parentes står det resultat, som man havde budgetteret med for det pågældende år.
  • 2016: -623.000 kr.
  • 2017: -521.000 (-367.000 kr.)
  • 2018: -185.000 kr. (-19.000 kr.)
  • 2019: -669.000 kr. (+58.000 kr.)
  • 2020: Har budgetteret med overskud på ca. 78.000 kr. Bestyrelsen har dog i løbet af coronanedlukningen erkendt, at man nok snarere skal forvente et underskud på størrelse med 2019-underskuddet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce