Annonce
Kolding

Planen klar for fire nye højhuse med 150 boliger på Cirkuspladsen

Sådan kommer de fire boligtårne til at se ud - bemærk, at der ikke er parkeringspladser lige i tilknytning til tårnene. Visualisering: DevelopmentNord
Politisk uenighed om planlagt byggeri nær Skamlingvejen. SF og Enhedslisten siger nej til lokalplanen for fire boligtårne.

Kolding: Så er Kolding Kommune ved at være klar med det nødvendige plangrundlag for endnu et stort boligbyggeri i Kolding - nemlig fire boligtårne i 10 og 12 etagers højde med i alt 150 lejligheder.

Højhusene skal efter planen bygges på en del af den gamle cirkusplads ved Kløvervej, som den lokale familie Reinert købte af Kolding Kommune i slutningen af 2018 lige i nærheden af de højhuse ved Skamlingvejen, som PFA er i fuld gang med at bygge. Her kommer der over 200 nye boliger.

Et stort flertal i plan-, bolig- og miljøudvalget har netop sagt ja til at sende lokalplanen ud i offentlig høring i otte uger, hvorefter den skal godkendes endeligt i Kolding Byråd. Så kan  byggeriet komme i gang.

Annonce

Arealet, som boligtårnene skal bygges på, ligger på den del af grunden, der støder op til studieboligerne Metropolis i det tidligere plejecenter Kløverhøj, som også er udviklet af Reinert-familien. Ved købet var det på tale, at der skulle opføres kun to boligtårne med 160 lejligheder.

Udfordringer

Siden er projektet udviklet og solgt videre til selskabet DevelopmentNord, og ændringen fra to til fire boligtårne har givet udfordringer i forhold til at sikre tilstrækkeligt med grønne områder og parkeringspladser.

Men de er løst, mener formanden for udvalget Birgitte Kragh (V):

- Der er lagt vægt på at holde parkeringen ude mod vejen, så der er grønne opholdsarealer  til beboerne mellem ejendommene. Det er rigtig fint, mener hun.


Min betænkelighed er, at det er mange boliger at placere på et relativt lille område. På den anden side er vi i en by, hvor man bor tæt - og beboerne får en fænomenal udsigt.

Poul Erik Jensen (S), gruppeformand i Kolding Byråd


Hun er ikke nervøs for, at der bliver bygget for mange nye boliger i Kolding i øjeblikket, selvom det som tidligere beskrevet i JydskeVestkysten går trægt med salget af PFA's lejligheder og et helt nyt byggeri i Koldinghave ved Bypark Øst.

- Nej. Men der sker enormt meget i Kolding på enormt kort tid, og der er en vis reaktionstid, før man opdager, at der er noget virkelig attraktivt at få her i byen. Jeg er ikke i tvivl om, at vi står ved starten af en udvikling, siger hun.

Annonce

Nej fra SF og EL

Socialdemokratiets gruppeformand Poul Erik Jensen mener, at det planlagte byggeri på Cirkuspladsen ser "ganske fornuftigt ud".

- Og lad os nu se, hvad der kommer ind af bemærkninger i høringsperioden. Min betænkelighed er, at det er mange boliger at placere på et relativt lille område. På den anden side er vi i en by, hvor man bor tæt - og beboerne får en fænomenal udsigt, forudser han.

Heller ikke han er betænkelig ved, om der er beboere nok til de mange nye lejligheder.

- Og det er heller ikke noget, jeg som politiker skal vurdere. Hvis investorerne mener, at der er plads til et projekt, så har vi som politikere pligt til at skabe rammerne for det, mener han.

SF og Enhedslisten stemmer imod lokalplanen.

- Jeg mangler en sammenhængende vision for området. Men det er det samme som altid. Ligeså snart der kommer en investor, så bøjer byrådet sig i støvet. Jeg er træt af den trafik, siger Benny Dall (EL).

Annonce
Kolding For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

KIF Kolding For abonnenter

Nederlaget var klart og tydeligt, men KIF viste et mere værdigt ansigt end sidst

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce