x
Annonce
Vejen

Planetarie-projekt i Jels venter på fondsafgørelser

Siden den 1. januar 2017 har planetariet på Søvej i Jels været lukket. Foto: Pro-media.dk
To fonde er i øjeblikket ved at vurdere, om de vil støtte op omkring projekt Lyset, der skal genåbne planetariet. Arbejdsgruppen har dog også en plan B klar.

Jels: Det handler om tålmodighed for arbejdsgruppen, som gennem flere år har arbejdet på at få genåbnet planetariet i Jels. Planetariet lukkede 1. januar 2017.

Arbejdsgruppen har forsøgt at rejse kapital til et projekt, som er blevet kendt som Lyset. Planerne er at få planetariet åbent igen med dels en fulldome-biograf og dels med en omfattende udstilling af de historiske PH-lamper fra virksomheden Louis Poulsen, der har sin produktion liggende i Vejen.

I løbet af 2019 var der forhåbninger om, at en enkelt fond ville være klar til at støtte projektet. Men omkring juletid fik arbejdsgruppen så en melding om, at det blev til et afslag.

- Vi havde virkelig sat vores lid til denne ene fond. Vi var også langt, og vi nåede helt frem til bestyrelsen, som betegnede projektet som rigtig godt. Men fonden valgte at satse på et andet projekt i stedet, fortæller Ole Stubbe fra arbejdsgruppen.

Annonce

Vi har vores projekt til vurdering hos to andre fonde, og vi venter svar herfra i løbet af første kvartal. Bliver der positivt tilsagn, vil der blive arbejdet videre med projektet Lyset.

Ole Stubbe, arbejdsgruppen bag projektet Lyset

Har ikke opgivet

På trods af afslaget har arbejdsgruppen ikke givet op:

- Vi har i øjeblikket vores projekt til vurdering hos to andre fonde, og vi venter svar herfra i løbet af første kvartal. Bliver der positivt tilsagn, vil der blive arbejdet videre med projektet Lyset, tilføjer Ole Stubbe.

Lykkes det heller ikke med disse fonde, så skrides der i retning af det, som arbejdsgruppen kalder en plan B.

- Selvom vi ikke økonomisk er i mål, så har vi fået rigtig mange gode tilbagemeldinger. Flere fonde har klart tilkendegivet, at der er tale om et rigtig godt projekt, men hvor der bare lige i øjeblikket også er andre projekter, som tilgodeses. Derfor har vi været i kontakt med Aarhus Universitet, som ejer bygningerne, for at høre, om der er mulighed for at overtage bygningerne.

Ole Stubbe fortæller, at hensigten er, at frivillige kræfter – eventuelt flere foreninger – kan få gang i planetariedelen igen.

- Der er kræfter, som gerne vil påtage sig dette arbejde. På sigt kan det så være, at der opnås økonomisk støtte til det store projekt.

For godt et par år siden fik arbejdsgruppen indsamlet støtte fra private, virksomheder og foreninger på i alt omkring 300.000 kroner. Nogle af pengene er gået til det forprojekt, som fondene ser nærmere på.

- Men der er fortsat penge tilbage. Og hvis vi skal videre med plan B-løsningen, så vil de resterende penge indgå her, fastslår Ole Stubbe.

Lyset kaldes det projekt, som en arbejdsgruppe i længere tid har arbejdet på at få realiseret. Projektet omfatter blandt andet en udstilling af de kendte PH-lamper fra Louis Poulsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce