Annonce
Livsstil

Plantekassen: Er snapsen blevet giftig?

En læser har været på bærjagt og eksperimenterer med ukendte bær.

text.

Annonce

SPØRGSMÅL:
Hej Lars. Jeg har været ovre i en park, hvor jeg plukkede nogle dejlige aronia /sortbær (øverst til venstre). Jeg fandt også nogle bær på en ligusterhæk (nederst til højre og venstre) og nogle små flotte røde bær samlet i klaser (øverst til højre). På min nabos busk er der nogle røde bær. Busken har rynkede blade og cirka to meter høj.

Jeg har for sjov skyld sat de forskellige bær til udtræk i noget vodka, og nu er det at min kone spørger, om ikke det er noget farligt noget! Hvad mener du?
Evald

SVAR: Aronia er spækket med vitaminer og antioxidanter, der styrker kroppens immunsystem, og så smager de godt. Aroniabærret kaldes verdens stærkeste antioxidant. Sammenlignet med blåbær, som ellers anses for at være et af de sundeste bær, har aroniabærret tre gange så mange antioxidanter.

Bærrene øverst til højre kunne jeg ikke lige lokalisere, men det kunne Stig Madsen fra Fugle og natur. Det ser ud til at være berberis. Bærret er ikke giftigt, men resten af planten kan give forgiftninger ved overdreven brug. Planten bruges i helsemedicin.

I midten nummer tre er der en cotoneasters. Bærrene regnes ikke for noget særligt, men måske er de ok i en snaps. De er ikke giftige.

Nummer fire er paradisæbler, og de kan bruges til alt slags mad og drikkelse. Ligusterbær nede i hjørnerne er som udgangspunkt giftige. De kan give mavesmerter for nogle, andre kaster op af dem og andre mærker dem overhovedet ikke.

På www.giftlinjen.dk kan du finde en liste over giftige planter.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce