Annonce
Haderslev

Udsat for groft hærværk: Plastik-kunst ved Streetdome skulle være samtalestarter - nu er det ødelagt

Noget af den brugte plastik bliver doneret til Kunsthal 6100. Den plastik bruger de til at lave nye kunstværker. Foto: Martin Rye.
Streetdome i Haderslev har fået en stor plastikinstallation ødelagt. En 40-årig mand mistænkes for at have beskadige kunstværket med en kniv. Installationen skulle være med til at starte en plastik-debat.

Haderslev: - Det kommer til at minde om noget fra en rumfilm

Sådan beskrev Morten Bennedsen, leder ved Streetdome, en interaktiv kunstudstilling udelukkende bestående af så store mængder tape, at folk kunne gå rundt i den.

Det kan de ikke længere.

Cirka to måneder efter at udstillingen blev sat op, ligner den nu en grå sky, der hænger over skaterbanen i den store kuppel ved Haderslev Havn. Lørdag den 12. oktober klokken 12.07 blev kunstværket udsat for groft hærværk. Politiet mistænker en 40-årig mand for at have skåret i plastikkunstværket med en kniv. Manden havde kappet den forbindelse, der skulle holde installationen fast til gulvet.

Annonce

Jeg håber, at folk begynder at reflektere over, hvad der egentlig er rigtig og forkert, når det kommer til plastik.

Morten Bennedsen, leder ved Streetdome i Haderslev.


Samtalestarter

De mange brugte ruller tape skulle ikke bare fungerer som blikfang – men også som samtalestarter.

- Vi snakker rigtig meget om plastik i år. Jeg håber, at folk begynder at reflektere over, hvad der egentlig er rigtig og forkert, når det kommer til plastik, sagde Morten Bennedsen til JydskeVestkysten den 23. august.

For nuværende kan plastik ende med at blive skiftet ud med hærværk, når kunstværket omtales. Politiet er stadig ved at undersøge sagen. Hvis den mistænkte mand viser sig at være gerningsmanden, vil han blive sigtet for groft hærværk og skal betale et stort erstatningskrav.

Morten Bennedsen har ikke ville kommentere på hærværket.

Politiet mistænker en 40-årig mand for at udført hærværk på kunstudstillingen. Foto: Martin Rye.

Verden rundt med plastik

Det er en kunstnergruppe, der kalder sig Numen/for Use, der står bag den spektakulære installationskunst. Deres tapeinstallationer har taget dem verden rundt. Paris, Melbourne, Berling og Tokyo. Gruppens tre tape-installatører kom til Haderslev som den del af Trekantområdets Festuge.

Planen var, at installationen skulle være i Streetdome fra den 23. august til 1. september. Arbejdet, med at sætte de utrolige mængder plastik op, startede den 16. august. En masse frivillige ildsjæle havde hjulpet til med at få installationen op at køre.

- Vi har haft frivillige, der har tapet på livet løs, så de drømte om tape om natten, sagde Morten Bennedsen.

På Streetdome kan de nu drømme om at tage al plastikken ned igen. Politiet vurderer nemlig, at udstillingen udgør en fare, hvis en besøgende skulle forvilde sig op i kunstudstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce