Annonce
Varde

Plastvirksomhed køber fabrikslokaler og flytter til Skovlund

Salgsdirektør Kjeld Østergaard Jensen (t.v.) og administrerende direktør Rolf Tange (t.h.) fik hjælp af borgmester Ib Kristensen (V), da der mandag blev taget første spadestik til tilbygningen til Sealing Systems nye domicil på Hedemarken i Grindsted. Her holder BD Plast til, og som nu flytter sin virksomhed til Skovlund. Arkivfoto: Orla Lund

BD Plast i Grindsted har købt Nørremarken 5 af Sealing System og flytter fra Grindsted, hvor Sealing System så flytter ind.

Skovlund/Grindsted: En gang imellem går noget op i en højere enhed, uden at det er planlagt. Og det er lige, hvad der er sket for plastvirksomheden BD Plast fra Grindsted med ni medarbejdere, der har købt fabrikslokalerne på Nørremarken 5 af Sealing System.

Sidstnævnte virksomhed og de 55 ansatte flytter selv fra tre adresser i Skovlund til Grindsted, hvor den har købt bygningerne, hvor konkursramte OK Tools holdt til.

Daglig leder Kent Hougaard fra BD Plast, der står for Better Design, fortæller, at de købte maskinerne og produktionsrettighederne af konkursboet, mens de har lejet lokalerne, som Sealing System nu har købt. Så BD Plast er stiftet på fundamentet af OK Tools.

- Folk blev nervøse. Hvad skal der nu ske. Så finder vi heldigvis en løsning. Det er guld, siger Kent Hougaard (45), der selv er uddannet plastmager og har været i branchen siden 1992.

En løsning foreslået af administrerende direktør Rolf Tange og stifter af Sealing System, der med salget nu er kommet af med alle fabrikslokaler i Skovlund. Blandt andet bygningen, hvor Mums er flyttet ind i.

- Det gør det nemmere for os, så flytningen ikke rammer driften. Og jeg er personligt rigtig glad for, at BD Plast flytter til Skovlund, siger Rolf Tange.

For købet af bygningerne i Grindsted, hvor der også bygges en ny hal, var i første omgang mere af nød end af lyst. Årsagen var, at den ekspanderende Sealing System ikke kunne få et realkreditlån til en ny fabrik til 20 millioner kroner på grund af virksomhedens beliggenhed.

Så at der fortsat vil være liv og aktivitet i bygningen på 1.800 kvadratmeter på Nørremarken 5, det glæder om nogen Rolf Tange, som selv bor i Skovlund og er formand for Skovlund Invest.

- Det er ikke bare et salg af en bygning, men godt for hele Skovlund, siger Rolf Tange.

Selv forventer han, at Sealing System er helt flyttet den 1. oktober

BD Plast

BD Plast Aps er via et holdingselskab ejet af Torben Stærkær Frandsen.Hovedselskabet i holdingselskabet er Baby Dan med 55-60 ansatte i Låsby.

Virksomheden laver en lang række produkter i hård plast. Blandt andet tremmesenge og gitre i plastik til trapper, døre og brændeovne.

BD Plast med ni ansatte er underleverandør til hovedsageligt Baby Dan.

Alle flytter med

BD Plast har en forhåbning om, at de er flyttet omkring den 1. august. Kent Hougaard fortæller, at når de er kommet på plads i de nye lokaler, vil de holde et åbent hus, så de lokale kan se, hvad de laver.

BD Plast laver hovedsageligt komponenter til Baby Dan i Låsby, som har samme ejer. Men strategien er klar, og det er ikke en tilfældighed, at de nu får over dobbelt så meget plads som i Grindsted.

- Vi satser på, at vi kan brande os noget mere, så vi kan få andre kunder, så vi ikke kun er afhængige af Baby Dan, siger Kent Haugaard.

Og inden for to-tre år forventer han, at de skal udvide maskinparken og samtidig ansætte flere folk.

Når en virksomhed flytter, så er der ofte risiko for, at ikke alle ansatte flytter med. Men nu er der ikke mere end 20 kilometer fra Grindsted til Skovlund.

- Alle har sagt, at de flytter med, lyder det med lettelse i stemmen fra Kent Hougaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Nordtyskerne må atter tage på ferie i Danmark - usikkerhed om regler forsvandt natten til Kristi himmelfartsdag

Annonce