Annonce
Tønder

Plejecenterbeboerne får vaccinestik nummer to på lørdag

Arkivfoto:Timo Battefeld
I Tønder Kommune fik beboerne på plejecentrene deres første stik i vaccinationsprogrammet mod covid 19 for tre uger siden. På lørdag fuldføres vaccinationen med stik nummer to.

Tønder:  Fredag den 8. januar var en stor dag for plejecentrene i Tønder Kommune. Her fik alle kommunens plejecenterbeboere tilbudt vaccination mod covid 19. Cirka 89 procent af beboerne tog imod tilbuddet, og de vil nu alle få deres andet stik og dermed blive færdigvaccineret helt efter planen. Det oplyser Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

At plejehjemsbeboerne nu får andet stik, glæder formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, som ellers var noget bekymret efter udmeldingen om, at der var færre vacciner til rådighed:

- Jeg er oprigtig glad og lettet over, at vi kan fuldføre planen, så vores beboere på plejecentrene kan få færdiggjort deres vaccination, fortæller Irene Holk Lund i pressemeddelelsen.

Annonce

Sundhedspersonale må vente

Udmeldingen om de færre vacciner har til gengæld medført, at det sundhedspersonale, som blev vaccineret samtidigt med plejecenterbeboerne, måske ikke alle kan få stik nummer to på lørdag. Nogle kan blive nødt til at vente op til tre uger, hvilket dog stadig er inden for tidsgrænsen for andet stik.

- Det er naturligvis en smule frustrerende. Men det er en konsekvens af den reducerede levering. Det er ikke noget hverken regionen eller vi i kommunerne er herre over. Men når det er sådan det er, så giver det god mening at få færdigvaccineret de mest sårbare borgere først, siger Irene Holk Lund.

Beslutningen om rækkefølgen på vaccinationer tages i Sundhedsstyrelsen.

Ud over plejecenterbeboerne, har borgere på 65 år og derover, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, også fået deres første stik.

Det er planen, at disse borgere også skal have deres stik nummer to efter cirka tre uger.

Sundhedsstyrelsen har tidligere meldt ud, af vaccinationsprogrammet er planlagt til at skulle være afsluttet til sommer. Som borger vil man få besked fra Sundhedsstyrelsen, enten i e-boks eller via brev, når det er blevet ens tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce