Annonce
Aabenraa

Plejehjem bør have mindst to nattevagter

Annonce

Læserbrev: Aabenraa byråds 31 medlemmer har indgået et budgetforlig vedrørende budget 2021 og glæder sig over, at regeringens nye udligningsreform plus diverse tilskud har givet Aabenraa Kommune en uforudset god økonomi.

Det er lykkedes at fastholde serviceniveauet på de store velfærdsområder, og at udgifterne som følge af den demografiske udvikling (knap 300 flere borgere 75-84-årige i 2021) følger med.

Seniorrådet har især glædet sig over, at der er tilført ældreområdet i alt 8,2 millioner kr. Heraf er der disponeret 1 millioner kr. til sygepleje og 2 millioner kr. til intelligente bleer på alle plejehjem og til afprøvning i eget hjem, hvilke nye tiltag giver et løft med hensyn til værdighed for borgeren.

De resterende midler 5,2 millionr kr. vil senere på året blive prioriteret af social- og sundhedsudvalget, og hvor Seniorrådet vil blive hørt.

Så langt så godt!  MEN Seniorrådet efterlyser nogle visioner og midler til et løft på plejehjemsområdet fra de 31 byrådsmedlemmer!

Seniorrådet fremfører igen, som i tidligere år, forslag om minimum 2 faste nattevagter på alle plejehjem, hvilket vil være ansvarligt i forhold til omsorg/pleje til beboerne og til beroligelse for pårørende.

I forbindelse med Covid-19 og lukning af møder/aktiviteter m.m. i foråret 2020 viste det sig at have i hvert fald én positiv virkning hos beboerne på plejehjemmene, som fik betydelig mere nærvær med det ansatte personale.

Dette sammenlagt med den sidste tids uheldige eksempler fra nogle kommuners plejehjem om manglende pleje/omsorg og nedgørelse af beboers medbestemmelse og værdighed har ledt Seniorrådets tanker hen på forslag om at bevilge midler til et løft på plejehjemmene med en udvidelse af personalestaben til gavn for såvel beboerne som personalet.

Også dette forslag håber Seniorrådet, at forligspartierne vil tage en drøftelse omkring med et positivt udfald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce