Annonce
Esbjerg

Plejehjem: Flere hænder og øjne løfter kvaliteten

De syv millioner kroner årligt til flere ansatte på kommunens plejehjem har haft en positiv affekt på mange parametre, mener chef for plejehjem, Jane Klemmentsen. Arkivfoto: Jens Wognsen
Flere ansatte på kommunens plejehjem i aften- og nattetimerne har resulteret i større tryghed for beboerne og større arbejdsglæde og mere tid til opgaverne for medarbejdernes vedkommende. Sådan lyder status fra chefen for plejehjemmene.

Esbjerg Kommune: Syv millioner kroner ekstra om året til styrkelse af plejen på kommunens plejehjem.

Det var, hvad der blev besluttet ved det seneste budgetforlig, og den første status fra chef for plejehjem i Esbjerg Kommune, Jane Klemmentsen, er, at opnormeringen har fungeret tilfredsstillende.

- Pengene, der har givet mulighed for opnormering, er faldet på et tørt sted. Vi oplevede tidligere stor travlhed for at nå at udføre de sundhedsfaglige opgaver og havde vanskeligt ved at få ressourcerne til at nå sammen. De ekstra ansatte i aften- og nattetimerne har givet et løft på alle parametre, vurderer hun.

Annonce


De ekstra ansatte i aften- og nattetimerne har givet et løft på alle parametre.

Jane Klemmentsen.


Der er ansat ekstra personale i form af aften- og nattevagter til en årlig udgift på godt 4,7 millioner kroner. Der er både tale om faste vagter og tværkørende vagter, der dækker flere plejehjem.

To millioner tilbage

Det vil sige, at der er godt to millioner kroner tilbage i puljen, og de penge skal nok blive brugt, forudser Klemmentsen.

- Vi ved, at der skal bruges to ekstra nattevagter, når vi efter planen den 1. oktober tager Sirius Seniorbo i brug, og det kan også komme på tale med en tværgående aftenvagt i Ribe, siger Jane Klemmentsen.

Der har været talt meget om flere varme hænder, og det er der kommet med opnormeringen, men det har også givet flere øjne på plejehjemmene, og det er næsten lige så vigtigt.

- Med flere ressourcer om aftenen og om natten kan vi bedre holde øje med beboerne og for eksempel tage hånd om det, hvis nogen i perioder har tendens til at gå ind i andre beboeres boliger eller søger væk fra plejehjemmet. Får vi stoppet det, giver det også større tryghed for de beboere, der er udsat for uønskede besøg. Har vi beboere i kritisk tilstand har vi nu også bedre mulighed for at tilbyde dem ekstra opmærksomhed om natten, uddyber Jane Klemmentsen

Annonce

Alle skal mærke forskel

Der er forskel på, hvor mange ressourcer hvert enkelt af de 18 plejehjem i kommunen har fået tilført, og nogle afdelinger har endnu ikke mærket noget til det, men det kommer de til, lover chefen for plejehjem.

- Det er vores ambition, at alle skal få glæde af det på en eller anden måde, men der er også forskel på, hvor god bemandingen var tidligere, og de forskellige afdelinger kan stå med forskellige udfordringer. Nogle afdelinger er udset til at komme med senere, mens andre måske kan få ekstra ressourcer i en afgrænset periode, og nogle steder kan en lille opnormering gøre en stor forskel, mener Jane Klemmentsen.

Som eksempel på det sidste nævner hun Gjesing Midtby, der har fået tilført en såkaldt ”lille aftenvagt” til en årlig pris på 180.000 kroner.

- Det betyder, at der nu faktisk er en at tage fat i, hvis beboerne i aftentimerne går ud i fællesarealerne, og det gør en stor forskel, siger Jane Klemmentsen.

Den allerstørste gevinst ved de flere ansatte er, at der nu er mere tid til de sundhedsfaglige opgaver, mener hun.

- Ved at sikre, at den sundhedsfaglige indsats bliver løst ansvarligt, sikrer vi samtidig kvaliteten for beboerne og dermed mere tryghed, og vores ansatte oplever en større arbejdsglæde og tilfredsstillelse ved arbejdet, og der bliver en smule mere luft for dem, siger Jane Klemmentsen.

Opnormering

I forbindelse med budgetforliget 2021-2024 blev der afsat syv millioner kroner årligt til styrkelse af ældreplejen på kommunens plejehjem.

Pengene skulle bruges til flere varme hænder med et konkret ønske om bedre bemanding i aften- og nattetimerne.

De syv millioner kroner blev fordelt til plejehjemmene ud fra hvor mange pladser, der er på hvert enkelt plejehjem. 

Kommunen har 842 plejehjemspladser, og hver plads svarer til 8.313 kroner fra puljen på de syv millioner kroner. 

Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Byggefirma efter stort minus i regnskabet: Store projekter i bogen og optimisme efter dyrt år

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce