Annonce
Kolding

Plejehjem går nye veje: Ansætter tre 18-årige gymnasieelever i fritidsjob

Billedet her er fra den dag, hvor Plejehjemmet Vesterled åbnede sin fredagsbar. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Plejehjemmet Vesterled i Ødis vil gøre hverdagen bedre. Derfor skal tre gymnasielever i weekenderne hjælpe med at vaske op, dække bord og måske også gå tur med de ældre fremover.

Kolding: Plejehjemmet Vesterled i Ødis har ansat tre 18-årige gymnasieelever, der på skift skal give en hånd med på plejehjemmet i omkring 12 timer hver weekend. Det bliver praktiske opgaver som at anrette morgenmad og vaske op, de unge skal kaste sig over, når de passer deres nye fritidsjob. Hvis tiden er til det, kan de også gå en tur eller læse for de ældre.

Vesterled er det første plejehjem i Kolding Kommune, der ansætter unge i fritidsjob. Om ansættelserne forklarer plejehjemmets leder Bente Thygesen:

- Baggrunden er, at vores beboere har brug for mere hjælp nu end tidligere, og vi har svært ved at skaffe personale. Lige nu har vi tre ledige stillinger, så vi er nødt til at tænke alternativt, for vi skal sørge for, at de ældre får den pleje og omsorg, de skal have.

Bente Thygesen fortæller, at beliggenheden kan være en udfordring ved rekruttering, for Vesterled ligger på landet, og det er svært at komme dertil med offentlig transport.

Et af målene med at ansætte de tre unge medarbejdere er, at når de overtager praktiske opgaver, så får det faste personale frigivet tid til plejeopgaver.

- Og så får vi nogle dejlige unge mennesker ind i huset. De er et frisk pust. Vi har også valgt dem ud fra, at de måske kunne tænke sig at uddanne sig inden for branchen for eksempel som social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske.

De tre gymnasieelever er blevet lært op i løbet af vinterferien, og lederen håber på, at de kan begynde ret hurtigt efter.

Tre fritidsjob

Plejehjemmet Vesterled har netop ansat tre 18-årige gymnasieelever i fritidsjob. De tre skal på skift arbejde fra klokken halv otte til klokken halv to i weekenderne.De skal løse praktiske opgaver, som det faste personale hidtil har løst. Dermed frigøres tid, så de faste medarbejdere kan bruge på at give de ældre pleje og omsorg.

På plejehjemmet håber lederen også, at fritidsjobbet kan give de unge lyst til at vælge en uddannelse og en fremtid på seniorområdet.

Interesse for studiejobbet

Alle tre nyansatte er fyldt 18 år. De er udvalgt, fordi der er mange restriktioner for, hvad yngre ansatte må, og fordi de virker modne.

- Vi slog jobbene op på Facebook, fordi vi tænke, at det var der, vi kunne komme i kontakt med de unge. Vi fik mellem 20 og 25 ansøgninger. Det, synes jeg, er rigtig mange. Når vi siger, at den enkelte skal arbejde hver tredje weekend, så er det med stor respekt for, at de skal passe deres skole og have et fritidsliv ved siden af.

Hvad siger medarbejderne til, at de snart får nye, unge kolleger?

- Flere har prøvet det før. Tilbage i 2001 havde vi unge mennesker, der kom og hjalp med aftensmaden, og det var de ansatte glade for. Nogle af dem, vi havde dengang, fik smag for arbejdet og tog en uddannelse inden for faget.

Er der ingenting i forhold til ordningen, som du er betænkelig ved?

- Nej, ikke umiddelbart. Vi har haft en god snak med de nye ansatte. De skal blandt andet klædes på i forhold til tavshedspligt. Jeg ved, at medarbejderne vil tage godt imod dem og guide dem godt ind i opgaverne, men selvfølgelig vil vi løbende følge op på, hvordan det går, fortæller Bente Thygesen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Serieiværksætter køber sig ind i lille virksomhed: Verdensudstilling skal være med til at booste salg af løver, ugler og hjorte

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Esbjerg

Dom: Tre drenge frifundet i sag om gruppevoldtægt

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse: Se her hvem der intet smittetryk har

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Annonce