Annonce
Sønderborg

Plejehjem hædret for sit samarbejde med skoleklasse

Fra første dag har eleverne engageret sig i alle opgaver på Dalmark Plejehjem. Eleverne er blevet et hoved højere, men kommer stadig tre-fire gange årligt. Arkivfoto: Timo Battefeld
Gennem seks år har Dalsmark Plejehjem jævnligt fået besøg af elever fra Humlehøj-Skolen. Nu får plejehjemmet hæder for måden at inddrage eleverne.
Annonce

Rinkenæs: RelationsNetværket, der er et netværk bestående af 153 offentlige og private virksomheder, har kåret Dalsmark Plejehjem som landets bedste til at ”adoptere” skoleelever.

Dalsmark har siden 2015 været læreplads for eleverne, som dengang gik i 1. Y, men nu hedder 6. Y. Tre-fire gange om året har de besøgt beboerne på Dalsmark Plejehjem.

Formålet har ikke kun været, at unge og gamle har kunnet møde hinanden. Eleverne har også fulgt med de ansatte rundt i huset og lært om, hvordan ældrepleje er et arbejde for mange forskellige faggrupper. De har givet en hånd med i vaskeriet, køkkenet, på kontoret og selvfølgelig også ude på gangene og blandt de ældre.

Derfor fremhæves Dalsmark Plejehjem som rollemodel for mange andre danske virksomheder, der har indgået lignende aftaler med lokale skoler.

- Alle på og omkring Plejehjemmet Dalsmark har ydet en stor indsats i forhold til deres adoptionsklasse, og dette engagement vil vi gerne anerkende og hylde ved at kåre Plejehjemmet Dalsmark til årets adoptionsvirksomhed 2019, lyder begrundelsen fra RelationsNetværket for at udnævne Dalsmark Plejehjem.

Alle børn har brug for gode rollemodeller, men nogle børn har mere brug for dem end andre, og her gør medarbejderne på Dalsmark en unik forskel.
Karsten B. Vester, RelationsNetværket, i begrundelsen for at netop Dalsmark Plejehjem er kåret som årets adoptionsvirksomhed.
Annonce

Brug for flere

For social- og sundhedsassistent Lone Gabelgaard, der står for plejehjemmets kontakt med 6. Y, har der kun været positive oplevelser ved at være adoptionsvirksomhed:

- Mange af vores beboere har børnebørn og oldebørn, men nogle har ingen familie og får derfor ikke besøg. De har knyttet sig til børnene, som kan huske dem fra gang til gang, fortæller hun.

Hun er overbevist om, at tilknytningen også betyder meget for eleverne:

- Det specielle ved Humlehøj-Skolen er jo, at der går børn fra mange forskellige kulturer. Nogle af dem har bedsteforældre i udlandet, andre bor sammen med deres bedsteforældre. Både eleverne og vores beboere lærer noget om hinandens kulturer, fremhæver hun.

Klasselærer Anne Birgitte Johannsen fremhæver, at samarbejdet giver eleverne stort indblik i, hvad der sker på en arbejdsplads. For når klassens 17 elever kommer på besøg, hjælper den til med alle slags opgaver:

- Eleverne hører om mange forskellige fag, og de lærer at undersøge, hvilke kompetencer, der kræves, fortæller hun.

Annonce

Julefrokost

Onsdag var det dansk julefrokost, der var emnet for samværet op til jul. Som på enhver dansk arbejdsplads valgte Dalsmark Plejehjem og Humlehøj-Skolen at sætte sig til bords sammen, denne gang på Humlehøj-Skolen. Fem beboere, to ansatte, elever og lærer deltog.

Forinden havde 6. Y tilberedt æbleflæsk, frikadeller, rødkålssalat, brune kartofler, risalamande og æbleskiver. Beboerne fra Dalsmark medbragte sild, makrel og rødbrød.

Det tidligere Lodam Electronic, nu Bitzer Electronic, samt Danfoss og Hotel Scandic i Sønderborg har på lignende vis adopteret en skoleklasse, alle fra Humlehøj-Skolen. Karsten Vester, der står for at skabe kontakt mellem arbejdspladser og skoler, kunne godt ønske sig endnu flere virksomheder:

- Vi mangler dem, i særdeleshed plejehjem og hoteller. For et af formålene med projektet er at introducere børn og unge for job til brancher, der mangler ”varme hænder”, forklarer han.

På landsplan har omkring 80 virksomheder adopteret i alt omkring 1500 skoleelever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce