Annonce
Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Fire plejehjemsbeboere fra Vonsildhave ved Kolding er smittet med corona. Af dem er to indlagt på sygehuset. Også tre ansatte er testet positive. Tidligere er to smittede beboere døde. Foto: Søren Gylling
Lige nu er fire beboere og tre medarbejdere fra Plejehjemmet Vonsildhave konstateret smittet med corona. Tidligere er to smittede beboere afgået ved døden.

Kolding: Antallet af smittede med coronavirus på plejehjemmet Vonsildhave, der drives af firmaet Attendo, er nu oppe på ni, heraf er to desværre afgået ved døden. De resterende syv er tre smittede medarbejdere og fire smittede beboere, hvoraf to er indlagt på sygehuset.

- Vi har fået svar fra alle tests og vi har ikke flere, hverken medarbejdere eller borgere på Vonsildhave med symptomer, oplyser seniordirektør Annette Lund.

Plejehjemmet er ligesom alle andre plejehjem opdelt i zoner med fire plejehjemsbeboere i hvert. Og alle smittede beboere kommer fra de samme to zoner. Medarbejderne er også opdelt, så de i vidst muligt omfang ikke kan gå på tværs af zonerne.

- Det kan være svært at forstå, hvor smitten kommer fra, når medarbejderne er påpasselige, og borgerne har været isoleret fra pårørende og frivillige i lang tid. Men der kommer også for eksempel bedemænd og læger, der er i kontakt med omverdenen ind på vores plejehjem, som vi ikke kan isolere 100 procent, forklarer seniordirektøren.

Det kan være svært at forstå, hvor smitten kommer fra, når medarbejderne er påpasselige, og borgerne har været isoleret fra pårørende og frivillige i lang tid.

Annette Lund, seniordirektør.

Annonce

Nej til at teste alle

Hun har undersøgt, om alle ansatte og beboere på Vonsildhave kan blive testet for en sikkerheds skyld.

Svaret fra Mads Koch hansen, der er lægefaglig direktør på Sygehus Lillebælt, var ifølge Annette Lund, at det kun giver mening at teste dem med symptomer.

- Men han har lovet mig, at hvis en medarbejder på Vonsildhave så meget som bare nyser, så kan jeg ringe til sygehusets podetelt og bede om at få medarbejderen testet med det samme, forklarer hun.

Torsdag havde Vonsildhave besøg af en infektionshygiejnisk sygeplejerske fra Kolding Sygehus, der gennemgik arbejdsgange og forholdsregler.

- Det, hun anbefalede, er alt sammen noget, der står i vores retningslinjer, at vi skal gøre, og det er dermed også det, Vonsildhave gør. Derudover kom sygeplejersken med anbefalinger, der går ud på, at vi skal afspritte vaskemaskinens gummikanter, når vi har vasket en borgers tøj, og at vi vasker en tom kogevask, når vi har haft tøj i maskinen. Hun nævnte også små ting som at stille håndspritten et andet sted, siger Annette Lund.

Hun oplyser videre, at Kolding Kommune ikke har andre borgere hverken i sygeplejen, hjemmeplejen eller på plejehjem, der er konstateret smittet med coronavirus.

På medarbejdersiden er to sygeplejersker konstateret smittet.

- De er ansat i sygeplejen, men det er så lang tid siden, at hvis de havde smittet nogen, så havde vi vidst det nu, siger Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce