Annonce
Varde

Plejehjem og handicapboliger: To store byggerier i Ølgod kan snart gå i gang

Sådan ser det ud på Rosenvænget i dag. I området skal der nu være dobbelt så mange handicapboliger. Arkivfoto: John Randeris
Det nærmer sig, at demente og handicappede får bedre boligforhold i Ølgod. Nyt plejecenter og nye handicapboliger er på vej.
Annonce

Ølgod: Snart går to byggerier til en samlet værdi af cirka 110 millioner kroner i gang i Ølgod. Udvalget for Social og Sundhed har nemlig godkendt Skema A til de to byggerier. Det er her, at politikerne godkender, hvad et byggeri cirka vil koste, og hvad den fremtidige husleje cirka bliver. Når det er godkendt, så går arbejdet med at finde håndværkere til byggeriet i gang.

Det ene er et plejecenter for demente på Skovparken i Ølgod. Det skal erstatte vinkelvejscentret. Der bliver plads til 32 ældre, der hver får en husleje på 6.533 kroner. Byggeriet går i gang i efteråret.

Tina Agergaard Hansen har kæmpet meget for det nye plejecenter og især for, at det skal rumme 32 boliger. Der har været flere i byrådet, der har ønsket et mindre plejecenter i Ølgod, for i stedet at udvide med flere pladser i den sydlige del af kommunen.

Det andet byggeri er 18 handicapboliger på Løkkevang/Rosenvænget. Her er der i forvejen 17 boliger, men de nye boliger er med større personaledækning. Til en vis grad bliver det som et plejecenter for ældre handicappede, men der er dog også yngre, der skal bo i nogle af boligerne. Huslejen bliver på 5.956 kroner.

- Det ser jeg bestemt også frem til, at vi kommer i gang med. Vi har nogle af vores borgere, der venter på, at det her bliver færdigt, for der er mangel på de her boliger, siger udvalgsformanden.

Det meste af begge byggerier bliver lånefinansieret, men cirka 27 millioner kroner kommer fra kommunekassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ansat på plejehjem under coronaudbrud: - Det gør ondt at se døende beboere i øjnene, når man ikke har en chance for at give den nødvendige omsorg

Annonce