Annonce
Kolding

Plejehjem slår dørene op for besøg både ude og inde

Fra torsdag kan beboere på Koldings plejehjem for første gang siden nedlukningen i marts igen få  inden- og udendørs besøg. Arkivfoto: Søren Gylling
Alle Kolding Kommunes plejehjem, aflastningspladser og døgnrehabiliteringstilbud åbner torsdag for både indendørs og udendørs besøg. Det er en glædens dag, hvor flaget skal hejses efter nogle lange måneder, siger områdechef.
Annonce

Kolding: Torsdag den 2. juli er en ventet og glædelig dag for både beboerne og de pårørende på Kolding Kommunes plejehjem, aflastningspladser og døgnrehabiliteringstilbud. For første gang siden nedlukningen af Danmark i begyndelsen af marts kan de se frem til både at kunne foretage inden- og udendørs besøg.

- Flaget skal hejses efter nogle meget lange måneder. Vi har arbejdet på højtryk for både at sikre beboerne og de pårørende, og vi er ekstra glade for, at vi nu kan åbne op for, at de kan få besøg under mere normale omstændigheder, siger Gitte Meyer Larsen, der er Kolding Kommunes plejehjemschef, i en pressemeddelelse.

Både personale og beboere på de forskellige tilbud kan hjælpe til med god adfærd, så genåbningen sker på en forsvarlig måde. Det betyder, at man som besøgende stadig skal have fokus på god håndhygiejne, behørig afstand og at man ikke foretager besøg, hvis man har symptomer på sygdom.

- Ledelse og personalet på plejehjemmene vil altid være behjælpelige med at vejlede de besøgende. Vi sender information ud og hænger skilte op. Skal man på besøg, er det vigtigt, at hjælpe os med at holde god adfærd og hjælpe os med at spritte af og at rengøre efter sig selv, siger Gitte Meyer Larsen, der samtidigt opfordrer til, at man så vidt muligt forsøger at sprede besøgene ud, så alle ikke kommer på én gang.

Annonce

Kaffe på kanden

- Vi har kage og ekstra kaffe på kanden fra i morgen og hele weekenden, så vi vil meget gerne have hjælp til at fordele de længe ventede besøg, så alle kan besøge deres kære, men samtidigt hjælpe os med, at vi ikke er for mange på én gang, siger hun.


Flaget skal hejses efter nogle meget lange måneder. Vi har arbejdet på højtryk for både at sikre beboerne og de pårørende, og vi er ekstra glade for, at vi nu kan åbne op for, at de kan få besøg under mere normale omstændigheder.

Gitte Meyer Larsen, plejehjemschef


De nye besøgsmuligheder er udsendt fra Sundheds- og Ældreministeriet, og de er et naturligt led i den gradvise genåbning af Danmark. Det indebærer også, at myndighederne kan lukke plejehjem for besøg, hvis der skulle komme et udbrud af covid-19 på et af tilbuddene eller hvis smittetrykket generelt stiger.

Men spørger man Gitte Meyer Larsen, så ændrer det ikke på, at det er en god nyhed for både besøgende og borgere, som kan se frem til medgang efter en svær periode.

- Når vi kigger tilbage på de seneste måneder, så skylder vi en stor tak til alle pårørende og borgerne. Tak for både blomster, chokolade, breve, tanker og omsorg til både medarbejdere og borgere. Det har skabt glæde og gjort hverdagen nemmere i en svær tid, siger Gitte Meyer Larsen, der også tænker på alle de medarbejdere, der har arbejdet hårdt for at sikre de bedste forhold under nedlukningen.

- Både ledelse og medarbejdere har været opstillingsparate. Vi skylder dem en stor tak for flot indsats, der er har haft en uvurderlig betydning i en svær tid, understreger Gitte Meyer Larsen.

Fakta om genåbningen

Kolding Kommune kan torsdag åbne op for yderligere besøg på  plejehjem, aktivitetspladser og døgnrehabilitering.

Hverdagen er dog ikke helt, som den var før covid-19-epidimien. Dette betyder blandt andet:

At besøgende kan forvente at både personale og skilte hjælper dem med at holde god adfærd under besøgene.

At det forsat er vigtigt, at besøgende sørger for god håndhygiejne, behørig afstand, udeblivelse ved sygdomssymptomer og begrænsning af fysisk kontakt.

At busser, rickshaw-cykler og plejehjemmenes cafeterier først genåbnes 15. juli.

At aktiviteter med frivillige først genstartes den 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce