Annonce
Billund

Plejehjem under afvikling; den er rablende gal i kommunen

Henning Sejer Madsen (DF) er meget imod forslaget om at lukke plejecentret Engbo i Stenderup-Krogager. Arkivfoto: John Randeris
Annonce

Læserbrev: Forstå det hvem som kan. Først renoverer man plejehjemmet Engbo i Krogager for 3,7 millioner kroner, dernæst flytter man alle korttidspladser til Sydtoftens Plejecenter, og dernæst er næsten alle enige om, at det vil passe fint med beløbet, som man kan spare ved at nedlægge et lille veldrevet plejehjem. Det kan jo alligevel ikke drives rentabelt, når der bare er 10 pladser tilbage. Giver det mening?

For mig er der ikke megen logik i at lukke aktiviteter i de små omegnsbyer, først plejehjemmet, dernæst skolen, og sidst men ikke mindst er det vel den lokale købmand, der må kapitulere!

Det er ufatteligt, at de to største partier i Billund Kommune overhovedet accepterer noget sådant.

Vi skal spare, for vi har igennem nogle år kørt med underskud i voksenstøtteområdet, og pludselig skal dette ”uvæsen” nedbringes til budgetbalance, ikke om et år eller to, nej her og nu. Samtidig forudser ”man”, at vi har alt for mange ældreboliger, så det er nærmest en win/win-situation. Man glemmer fuldstændigt, at vi taler om overlevelsen i vore små landsbyer, hvor der er godt at bo, og hvor vi kommer hinanden ved. Men pyt med det, for der er ikke ret mange af beslutningstagerne i forvaltningen, der kommer fra Billund Kommune. Ja, bortset altså lige fra de politikere, der sidder i Venstre og Socialdemokratiet, som åbenbart stiltiende accepterer udradering af de små samfund. Mit forslag, da sagen blev vendt i voksenudvalget, var, at vi skulle drøfte alternative løsninger, f.eks. kunne vi sælge de 10 nyopførte plejeboliger, der er opført midt i Billund by og så bruge pengene til at nedbringe vores gæld, opgradere Engbo til et selvstændigt demens afsnit og samtidig støtte et lille samfund.

Men nej. Sagen blev nedstemt, for sagen skulle i høring, så den kan drøftes på næste udvalgsmøde og dernæst afgøres på kommende byrådsmøde d. 15. december. Der var altså ikke tid til at undersøge alternativer. Hvorfor så i høring, når sagen alligevel bliver stemt igennem med et flertal?

Fagre nye tider...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce