Annonce
Kolding

Plejehjemmet har været lukket ned i ugevis: Erling glæder sig til at få lov til at besøge sin kone

Erling Christiansen er glad for, at politikerne i Folketinget torsdag aften blev enige om, at plejehjemmene på en sundhedsmæssig forsvarlig måde skal åbnes op for besøg igen. Foto: Søren Gylling
På grund af corona-situationen har Erling Christiansen ikke besøgt sin kone på plejehjemmet Kirsebærhaven i mere end tre uger. Selv om det skulle øge smitterisikoen en smule, så er han glad for udsigten til at kunne se hende igen.
Annonce

Kolding: Normalt besøger Erling Christiansen sin hustru Solveig på plejehjemmet Kirsebærhaven næsten hver dag. Nu er det mere end tre uger siden, han har set hende.

- Der blev lukket ned for besøg den 13. marts. Ugen efter besøgte jeg hende ved terrassedøren, men så blev det også stoppet, så pårørende slet ikke måtte møde op på plejehjemmets matrikel, fortæller han.

Han blev rigtig glad, da han hørte, at politikerne i Folketinget torsdag aften blev enige om, at plejehjemmene igen og på en sundhedsmæssig forsvarlig måde skal åbnes op for besøg.

- Jeg ved godt, at det er forbundet med en smitterisiko, så man skal tage sine forholdsregler. Alligevel glæder det mig. Plejehjemmet blev næsten et fængsel, da man lukkede det fuldstændig ned, og jeg blev mere og mere frustreret over ikke kunne glæde min kone ved at komme på besøg.

Endnu er lempelsen af reglerne for besøg på plejehjem ikke fastlagt, men også seniordirektør Annette Lund fra Kolding Kommune ser frem til ændringerne.

- Vi glæder os helt vildt til, at vi må lukke de pårørende ind på plejehjemmene igen og afventer spændt sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Dem vil vi følge til punkt og prikke, siger seniordirektøren.

Det er vigtigt, at man tænker sig om og overholder alle myndighedernes krav, for det er folk med et skrøbeligt helbred, man besøger.

Erling Christiansen

Annonce

Savner samvær

Erling Christiansen har lagt mærke til, at hans kone i corona-tiden er stået senere op.

- Lysten har ikke været der, for der har ikke været så meget at stå op til. De ansatte gør, hvad de kan. De er gode til at gå ture med hende, hvis de har tid, for hun elsker at komme ud i den friske luft. Medarbejderne burde lige som mange andre have en hjælpepakke, for de gør en ekstraordinær indsats.

Han har snakket med konen i telefonen, mens han har ligesom andre pårørende haft forbud mod at komme på plejehjemmet på grund af corona-situationen.

- Hun siger, det er en træls hverdag og spørger, om jeg ikke snart kan komme på besøg, men vi snakker ikke så frit i telefonen, fordi der står en plejer ved siden af og holder røret for hende. Det kan hun ikke selv, for hun har sklerose. Hun er kun 55 år, men har boet på plejehjemmet i fem år.

- Vi har overvejet, om hun kunne komme hjem til mig, men vi har taget risikoen for smitte i betragtning og synes, at den for stor, siger Erling Christiansen, der arbejder som elektriker.

Hvad savner du mest selv fra før corona ramte landet?

- At kunne gøre en forskel for hende. Vi sætter begge pris på stadig at kunne gøre ting sammen. Det kan være at tage hende med hjem, køre en tur eller tage i Marielundskoven.

Annonce

Lille risiko

Han er ikke i tvivl om, at det vil øge livskvaliteten for både ham og hende, når de kan mødes og tale sammen.

- Men man må ikke være blind for, at det er forbundet med en risiko for smitte at tage ind på plejehjemmet. Det skal man overveje nøje. Og det er vigtigt, at man tænker sig om og overholder alle myndighedernes krav, for det er folk med et skrøbeligt helbred, man besøger.

- Ingen er uforgængelig, og selv om en lempelse, hvad end der måtte komme til at ligge i den, vil øge risikoen for smitte en smule, så er jeg villig til at løbe den risiko. Min kone og jeg har begge på hver vores måde glæde af, at vi kan se hinanden, og for mig handler om det positive i livet og om at give noget til hinanden, siger Erling Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce