x
Annonce
Kolding

Plejehjemsbeboer smittet med coronavirus: Venter på svar fra flere beboere

En plejehjemsbeboer fra plejehjemmet Vonsildhave i Kolding er smittet med coronavirus. Arkivfoto: Casper V. Christensen
Plejehjemsbeboeren blev testet, fordi vedkommende havde symptomer som ved COVID-19. Herefter blev den smittede indlagt på sygehuset.

(15.45 Artiklen er opdateret med navnet på plejehjemmet)

Kolding: En beboer på det private plejehjem Vonsildhave i Kolding er konstateret smittet med coronavirus. Efter smitten blev opdaget, blev borgeren indlagt på sygehuset.

- Beboeren blev testet, fordi vedkommende havde symptomer som ved COVID-19, oplyser seniordirektør Annette Lund, der blev underrettet om sagen torsdag formiddag.

Det er den første plejehjemsbeboer i Kolding Kommune, som er konstateret smittet.

- Borgeren har været isoleret det seneste stykke tid, men vi ved godt, at vedkommende har kunnet smitte, længe inden symptomerne viste sig. Det er det, der er så voldsomt.

Hun oplyser, at de ældre, der bor i lejligheder tæt på den syge, er blevet isolerede, og at de bliver observeret nøje for symptomer.

Annonce

Følger Sundhedsstyrelsen

- Vi følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvad vi skal gøre, når en plejehjemsbeboer er smittet. En af Sundhedsstyrelsens anbefalinger er, at vi skal inddele personalet i zoner, og det har vi for længst gjort, fortæller hun.

Inden corona-krisen hjalp personalet på plejecentrene hinanden på tværs af afdelinger. Det gør de ansatte ikke længere. Nu arbejder den enkelte medarbejder kun med bestemte beboere. Og beboerne opfordres til at blive i deres egen lejlighed.

- De medarbejdere, der har været i den zone, hvor borgeren er konstateret smittet, er selvfølgelig informeret om smitten. Og de skal være ekstra påpasselige med de hygiejniske forholdsregler. Retningslinjerne for, om der skal bruges masker og andre værnemidler ændrer sig fra dag til dag, og de retningslinjer retter vi os efter. Der observeres selvfølgelig også på medarbejderne.

Venter på svar

Annette Lund oplyser, at flere plejehjemsbeboere er blevet testet.

- Vi venter på svar fra nogle, for andre har vi fået det svar, at de ikke var smittede.

Ingen medarbejdere på plejehjemmene er blevet testet positive for corona-smitte.

At blive smittet med coronavirus kan have fatale konsekvenser for plejehjemsbeboere.

Kolding er ikke det første sted, hvor en plejehjemsbeboer er smittet. Blandt andet Friplejehjemmet Bavne Ager i Gilleleje skulle være hårdt ramt. Ifølge Frederiksborg Amts Avis skulle fem beboere og fire ansatte være smittet der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce