Annonce
Kolding

Plejehjemsbeboer smittet med coronavirus: Venter på svar fra flere beboere

En plejehjemsbeboer fra plejehjemmet Vonsildhave i Kolding er smittet med coronavirus. Arkivfoto: Casper V. Christensen
Plejehjemsbeboeren blev testet, fordi vedkommende havde symptomer som ved COVID-19. Herefter blev den smittede indlagt på sygehuset.

(15.45 Artiklen er opdateret med navnet på plejehjemmet)

Kolding: En beboer på det private plejehjem Vonsildhave i Kolding er konstateret smittet med coronavirus. Efter smitten blev opdaget, blev borgeren indlagt på sygehuset.

- Beboeren blev testet, fordi vedkommende havde symptomer som ved COVID-19, oplyser seniordirektør Annette Lund, der blev underrettet om sagen torsdag formiddag.

Det er den første plejehjemsbeboer i Kolding Kommune, som er konstateret smittet.

- Borgeren har været isoleret det seneste stykke tid, men vi ved godt, at vedkommende har kunnet smitte, længe inden symptomerne viste sig. Det er det, der er så voldsomt.

Hun oplyser, at de ældre, der bor i lejligheder tæt på den syge, er blevet isolerede, og at de bliver observeret nøje for symptomer.

Følger Sundhedsstyrelsen

- Vi følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvad vi skal gøre, når en plejehjemsbeboer er smittet. En af Sundhedsstyrelsens anbefalinger er, at vi skal inddele personalet i zoner, og det har vi for længst gjort, fortæller hun.

Inden corona-krisen hjalp personalet på plejecentrene hinanden på tværs af afdelinger. Det gør de ansatte ikke længere. Nu arbejder den enkelte medarbejder kun med bestemte beboere. Og beboerne opfordres til at blive i deres egen lejlighed.

- De medarbejdere, der har været i den zone, hvor borgeren er konstateret smittet, er selvfølgelig informeret om smitten. Og de skal være ekstra påpasselige med de hygiejniske forholdsregler. Retningslinjerne for, om der skal bruges masker og andre værnemidler ændrer sig fra dag til dag, og de retningslinjer retter vi os efter. Der observeres selvfølgelig også på medarbejderne.

Annonce

Venter på svar

Annette Lund oplyser, at flere plejehjemsbeboere er blevet testet.

- Vi venter på svar fra nogle, for andre har vi fået det svar, at de ikke var smittede.

Ingen medarbejdere på plejehjemmene er blevet testet positive for corona-smitte.

At blive smittet med coronavirus kan have fatale konsekvenser for plejehjemsbeboere.

Kolding er ikke det første sted, hvor en plejehjemsbeboer er smittet. Blandt andet Friplejehjemmet Bavne Ager i Gilleleje skulle være hårdt ramt. Ifølge Frederiksborg Amts Avis skulle fem beboere og fire ansatte være smittet der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce