Annonce
Tønder

Plejehjemsbeboere er blevet millionærer

Beboerne på plejecentret Hjørnegården, der ligger på hjørnet af Trælborgvej/Søndergade, er blevet millionære. Først del af deres arv er brugt til at købe en handicapvenlig bus, der skal tage dem med ud på ture i nærområdet. Foto: Uwe Iwersen

Tilbage i 2016 fik plejecentret Hjørnegården i Bredebro meddelelse om, at beboerne havde arvet et dengang ukendt beløb fra en mand i Genner. Det viste sig senere at være godt to millioner kroner. Det første større indkøb er nu foretaget.

BREDEBRO: - Pengene er kommet ud af det blå.

Sådan fortæller lederen af Plejecenter Hjørnegården, Marianne Giebner, om et forløb, der i den grad har spredt glæde.

Tilbage i januar 2016 fik Marianne Giebners forgænger på Hjørnegården en meddelelse om, at centrets beboere havde arvet et dengang ukendt beløb.

En tidligere Bredebro-borger, der i øvrigt ingen tilknytning havde til centret, havde testamenteret sin formue og sit hus til beboerne.

- Ingen på centret kendte ham rigtig. Vi har fået at vide, at han var lidt af en eneboer, fortæller Marianne Giebner.

Plejecentrets medarbejdere var med til at tømme huset, der ligger i Genner, og det blev sat til salg.

Der gik to år, så kom den endelige besked. Arven var gjort op, og beboerne kan se frem til at modtage godt to millioner kroner.

Nu er det første større beløb af de mange penge blevet brugt.

- Vi har købt en splinterny bus. Den er handicapvenlig og har blandt andet plads til fire kørestole. Det er den største bus, som man må køre med almindeligt kørekort. Vi skal rigtig ud at køre, fortæller centerlederen.

Annonce

Ingen på centret kendte ham rigtig. Vi har fået at vide, at han var lidt af en eneboer.

Marianne Giebner, leder, Plejecentret Hjørnegården, Bredebro

Hørnegården

Plejecentret Hjørnegården i Bredebro er det mindste af de kommunale plejehjem i Tønder Kommune.

Centret er normeret til 22 faste plads og to pladser til aflastning/midlertidig ophold.

Julegave

Bussen, en Ford Transit med plads til otte passagerer, heriblandt også kørestolsbrugere, blev leveret lige op til jul, og de første ture er kørt.

- Mange af vore beboere har en demens-diagnose. De lever i nuet. Disse splitsekunder kan også kaldes stjernestunder. Dem skal vi have mange af. Både i mindre grupper, men også i én til én-tid. Vi skal ikke køre lange ture, men køre rundt i lokalområdet og til de steder, hvor beboerne har boet. Sidste år var vi i en lejet bus på Rømø, lyder det fra centerlederen.

Selv om bussen altså allerede er prøvekørt og har vist sit værd, skal nyerhvervelsen og den store arv ikke forbigås i tavshed.

Den 25. februar om formiddagen er der inviteret til officiel indvielse af bussen, hvor der også vil blive serveret lidt godt til ganen. Ud over plejecentrets beboere vil også centrets aktive vennekreds være blandt dem, der bliver inviteret.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce