Annonce
Tønder

Plejehjemsbeboere fik kold overraskelse til den søde tand

Grethe Nielsen var den første beboer, der fik lov til at få en isvaffel, som blev nydt på den solbeskinnede terrasse. Hun fyldte i øvrigt 100 år i søndags. På billedet ses hun med sosu-assistent, Tina Christensen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Digegårdens Venner havde fredag bestilt isvafler til beboerne på Digegården i Højer. 50 beboere fik hver serveret en velvoksen isvaffel med flødeskum og syltetøj på toppen.

HØJER: Der var noget til den søde tand på plejecentret Digegården i Højer fredag. Formanden for Digegårdens Venner, Kirsten Christensen, havde nemlig forbarmet sig over plejecentrets beboere, der ikke må hverken få besøg eller deltage i aktiviteter i denne coronatid.

Hver fredag formiddag plejer Digegårdens Venner at være vært med et rundstykke og en kop kaffe, men det er snart længe siden, at de frivillige i vennekredsen har måttet bevæge sig ind på plejecentret.

- Vores formål er at sikre glæde og trivsel til plejehjemmets beboere. Men i den her tid er det vanskeligt. Det er tre uger siden, vi har været der, og der går nok længe, før vi må komme på Digegården igen, siger Kirsten Christensen, der havde hyret Is'N'Kram i Højer til at levere isen, der bestod af vanilje og nougat.

Annonce
Jeg er ikke så slikken.

Grethe Nielsen, 100-årig plejehjemsbeboer på Digegården, der fredag fik serveret is på terrassen

50 is og mere til

På Digegården var det blandt andet de to medarbejdere, Lisbeth Norup og Tina Christensen, der havde fået tjansen med at dele ud til de mange beboere. Og det var et arbejde, de udførte med glæde.

- Det er beboerne rigtig glade ved. Alle arrangementer er aflyste, og der sker derfor ikke så meget, som der plejer på plejehjemmet, forklarede Lisbeth Norup.

Hun tilføjede:

- Beboerne må ikke få besøg, og der sker ikke ret meget, så det er vigtigt, at de forkæles lidt.

Som sagt var der bestilt to kugler is til hver af de 50 beboere. Men Is'N'Krams ejer, Gitte Hansen, havde puttet lidt ekstra is i boksene, hun leverede.

- Jeg kommer fra Sjælland, så må man godt overdrive lidt, lyder det med et smil fra ismutter.

Is på terrassen

Tilbage til plejehjemmet og beboeren, der fik forsødet tilværelsen med is. Faktisk var det sidste søndags 100-års fødselsdagsbarn, Margrethe "Grethe" Nielsen, der fik serveret en is med flødeskum og syltetøj på terrassen i den skarpe forårssol.

Til lykke med fødselsdagen, jeg hører, at du fyldte 100 år i søndags?

- Ja, det siger de jo.

Hvad siger du til isvaflen. Smager den godt?

- Jeg er ikke så slikken, lød det fra den 100-årige beboer.

I den lune karnap nød en række af Digegårdens beboere en kold isvaffel med flødeskum og syltetøj. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det var Digegårdens Venner, der havde bestilt isen hos Is'N'Kram i Højer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Selv om hun spiste lystigt af isvaflen, så bedyrede Grethe Nielsen, at hun egentlig ikke er meget for slik og søde sager. Jeg er ikke så slikken, lød det fra den 100-årige beboer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce