Annonce
Vejen

Pletskud i biffen: Ny rekord i Brørup Bio

Den store succes med Jagtsæson betyder, at Brørup Bio sætter et par ekstraforestillinger på programmet, nemlig mandag den 21. og mandag den 28. oktober kl. 19.30.

BRØRUP: Den nye danske komedie Jagtsæson er en ren fuldtræffer. Publikummer strømmer til Brørup Bio i så stride strømme, at der nu er sat rekord.

- Vi har i gennemsnit på de to uger, filmen har været vist, haft besøg af 120,9 gæster til hver forestilling. Det er alle tiders rekord, og det er helt vildt, siger biografens næstformand Lone Wagner Olesen.

Hun har sammen med Rikke Kristensen hver aften i 14 dage været indkaldt som ekstravagt for at betjene de mange kunder i cafeen både før filmen og i pausen.

- I den første uge var det mest kvinderne, der så filmen, men de sidste fem-seks dage er der for alvor kommet gang i mændene, som nu også vil se, hvad deres koner og kærester griner af, fortæller næstformanden.

- Vores operatør og frivillige har fået sved på panden, og alle fortjener de stor ros for, de har alle tager det med et smil på læben og betjent de mange gæster med nærvær og humor.

Lone Wagner Olesen oplyser, at biffen har valgt at fejre rekorden med et par ekstraforestillinger, nemlig mandag den 21. og mandag den 28. oktober kl. 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce