Annonce
Udland

PLO's generalsekretær er indlagt med covid-19 i Israel

Muhammad Hamed/Reuters
Fremtrædende palæstinensisk leder er svækket, efter at han tidligere på måneden blev coronasmittet.
Annonce

Palæstinensernes chefforhandler, Saeb Erekat, er søndag blevet indlagt på et hospital i Israel med covid-19.

Erekat, der er generalsekretær i Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO), blev tidligere på måneden testet positiv for coronasmitte.

Søndag blev han bragt fra sit hjem på Vestbredden til et hospital i Israel. Øjenvidner siger, at den 65-årige leder lå på en båre og blev bragt ind i en israelsk ambulance.

- Hans tilstand er ikke god, siger hans bror Saber Erekat til nyhedsbureauet AFP.

For tre år siden gennemgik PLO-lederen en lungetransplantation på et amerikansk hospital. Det betyder, at han er i højrisikogruppe for covid-19.

- Efter hans pådragelse af covid-19 og på grund af de kroniske helbredsproblemer, han har i åndedrætssystemet, kræver dr. Erekats tilstand nu medicinsk opfølgning på hospitalet, skriver PLO i en meddelelse.

Erekat er en af de mest fremtrædende palæstinensiske ledere. Han har gennem mange år været en central rådgiver for lederen af det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, og inden da for Yasser Arafat.

Han var med til forhandlinger med Israel for PLO tilbage i 1991 under den såkaldte Madrid-konference, da George H.W. Bush var amerikansk præsident.

Erekat er fortaler for en tostatsløsning og er en fremtrædende palæstinensisk stemme, der har talt imod de omstridte israelske bosættelser, der gennem årene har bredt sig på Vestbredden.

Indtil videre er der bekræftet over 42.000 tilfælde af coronasmitte på Vestbredden. Af dem er 381 døde.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce