Annonce
Nordtyskland

Pludselig er der masser af falske penge i omløb

De flere af sedlerne er af miserabel kvalitet og mangler samtlige sikkerhedselementer. Modelfoto: Colourbox.
Meget dårlige kopier af 10- og 20-eurosedler er blevet brugt som betaling i kantiner på skoler i Slesvig-Holsten. Antallet af falske sedler er generelt steget med 15 procent i delstaten i år.
Annonce

KIEL: I Slesvig-Holsten er der de seneste uger dukket stadig flere falske ti- og 20-eurosedler op. Bemærkelsesværdigt ofte er sedlerne blevet fundet i kassen på skolekantiner.

- De falske penge blev først opdaget i Hamborg og det sydlige Slesvig-Holsten. Men efterhånden har fænomenet bredt sig til hele Tyskland, fortæller Carola Jeschke, der er talsmand for kriminalpolitiets hovedkontor i Kiel.

Sedlerne er ikke særligt overbevisende. Samtlige sikkerhedselementer mangler, og på bagsiden er der trykt Prob copy – kopi til brug som rekvisit.

De falske penge blev først opdaget i Hamborg og det sydlige Slesvig-Holsten. Men efterhånden har fænomenet bredt sig til hele Tyskland.

Carola Jeschke, kriminalpolitiet.

Annonce

Ofte fotokopier

Kriminalpolitiet i Slesvig-Holsten har i mellemtiden fundet ud af, hvor pengesedlerne stammer fra. De kan købes på asiatiske hjemmesider. Sedlerne er alle forsynet med samme serienummer. Formentlig er forfalskningerne blot produceret på en fotokopimaskine.

Ikke kun de manglende sikkerhedselementer gør de falske penge nemme at opdage. Heller ikke papiret føles som den ægte vare.

Politiet formoder, at pengene kan være sendt i omløb af børn og unge, netop fordi de ofte dukker op i skolekantiner.

- Men nogle af sedlerne er tilsyneladende også med vilje blevet lagt på fortove og andre offentligt tilgængelige steder. Herefter er de blevet fundet af mennesker, der har benyttet dem som betalingsmiddel, siger Carola Jeschke.

Med hensyn til motivet til at smide pengene i det offentlige rum, famler politiet fortsat lidt i blinde. Måske er der tale om en spøg. Men det kan også være en mere udspekuleret strategi, hvor gerningsmænd forsøger at sløre deres spor. Bliver de afsløret i forsøg på at betale med falske penge, vil de pågældende muligvis hævde, at de har fundet sedlerne og betalt med dem i god tro.

Annonce

300 sedler afsløret

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor mange falske penge af den pågældende type, der er blevet fundet. Man røber dog gerne, at der i indeværende år frem til november er afsløret i alt cirka 300 forfalskede pengesedler, der dog langtfra alle er asiatiske fotokopier. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Hyppigst er det i øvrigt hverken tiere eller tyvere, der bliver forfalsket. Mere populær blandt falskmøntnere er 50-eurosedlen, der udgør 60 procent af de opdagede tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce