Annonce
Nordtyskland

Pludselig går det helt galt med smittespredning

Slesvig-Holstens sundhedsminister, Heiner Garg, er efterhånden stærkt bekymret.
Efter at have været nærmest coronafrit område, stiger antallet af smittede dramatisk i Slesvig-Holsten.
Annonce

KIEL: Antallet af coronasmittede i Tyskland stiger og stiger. Landets center for overvågning og bekæmpelse af smitsomme sygdomme, Robert Koch Instituttet, advarer mod situationen.

- Epidemien udvikler sig voldsomt, siger Lothar Wieler, der er chef for instituttet.

Flere lokale udbrud medfører også stigende smittetal i Slesvig-Holsten. På sygehuset i Kiel er der nu igen indført forbud mod besøg på nogle afdelinger, fordi to patienter og en medarbejder er testet positive for coronavirus. I alt er der på et døgn indberettet 28 nye tilfælde i delstaten. Blandt andet viste 18 sig at være smittet i Dithmarschen Amt i den sydvestlige ende af delstaten.

- Bortset fra enkelte undtagelser er de smittede medlemmer af storfamilier, der er vendt hjem fra udlandet, oplyser amtet.

Annonce

Anbefaler registrering

Sundhedsministeriet i Kiel har reageret med en anbefaling til alle hjemvendte turister om at lade sig registrere hos de lokale sundhedsmyndigheder. Det gælder også for borgere, der har været på ferie i et andet EU-land.

- Det skal afklares, om yderligere forholdsregler er nødvendige, hedder det i en meddelelse, som regeringen har offentliggjort på ti forskellige sprog.

Som det første sted i delstaten tilbyder Rendsburg-Eckernförde Amt med øjeblikkelig virkning gratis coronatest til alle, der er kommet hjem fra udlandet.


Ved at udvide antallet af test, håber jeg, at vi kan sikre Slesvig-Holstens gode udgangsposition.

Sundhedsminister, Heiner Garg.


Hjemvendte fra risikoområder som Balkanlandene, Tyrkiet eller Ægypten skal under alle omstændigheder lade sig registrere hos myndighederne. Undlader de pågældende dette, vanker der en bøde på 2000 euro.

Ved mistanke om smitte skal de berørte 14 dage i karantæne. Forlader karantæneramte isolationen, udløser det bøder på op til 10.000 euro.

- Ved at udvide antallet af test, håber jeg, at vi kan sikre Slesvig-Holstens gode udgangsposition, siger forbundslandets sundhedsminister, Heiner Garg.

Annonce

Region er risikoområde

Regeringen i Kiel har registreret regionen Dingolfing-Landau i Bayern som et indenlandsk risikoområde. Personer fra området skal kunne fremvise en negativ coronatest, hvis de vil holde ferie i Slesvig-Holsten. Testen må ikke være mere end 48 timer gammel.

Regeringen i Kiel begrunder denne forholdsregel med, at 174 sæsonarbejdere er testet positive på et landbrug i Dingolfing-Landau. Hermed ligger smittespredningen på 191 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv dage. Det er næsten fire gange så meget som den kritiske grænse på 50 nye tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce