Annonce
Sport

Pochettino er færdig som manager i Tottenham

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
Christian Eriksens Tottenham skal på jagt efter en ny manager, efter at Mauricio Pochettino er blevet fyret.

Premier League-klubben Tottenham har fået en skrækkelig start på sæsonen, og det koster nu manager Mauricio Pochettino jobbet.

På sin hjemmeside skriver Tottenham, at argentineren er blevet fyret efter fem år i klubben.

- Klubben kan i dag offentliggøre, at Mauricio Pochettino og hans trænerstab Jesus Perez, Miguel D'Agostino og Antoni Jimenez er blevet fritstillet.

Tottenham er på 14.-pladsen i Premier League efter 12 runder, hvor det kun er blevet til 14 point.

Bedre går det i Champions League, hvor klubben er på andenpladsen i sin gruppe efter Bayern München og har kurs mod ottendedelsfinalerne.

Mauricio Pochettino overtog styringen i Tottenham i 2014. Tidligere var han træner for Southampton og Espanyol.

Med Pochettino i spidsen nåede Tottenham i den forgangne sæson Champions League-finalen, som Liverpool vandt 2-0.

Men generelt har resultaterne været nedadgående, og det tager klubben nu konsekvensen af, fortæller Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy.

- Det har ikke været en nem beslutning for bestyrelsen, og den er ikke taget forhastet. Ærgerlige resultater i den hjemlige liga i slutningen af sidste sæson og begyndelsen af denne sæson har været utroligt skuffende, siger bestyrelsesformanden i en udtalelse.

Pochettino vil altid have en plads i Tottenhams historie, understreger Daniel Levy.

- Jeg har den største respekt for den måde, han håndterede tiden væk fra hjemmebanen, mens vi byggede et nyt stadion, og for den lune og positivitet han bragte med sig.

- Jeg takker ham og hans trænerstab for alt, de har opnået. De vil altid være velkommen her, siger Daniel Levy.

Christian Eriksen har i flere sæsoner været en af Tottenhams store profiler, men i denne sæson har Pochettino flere gange sat danskeren på bænken.

Senest sad Eriksen på bænken, da Tottenham spillede 1-1 hjemme mod Sheffield United den 9. november.

/ritzau/

Annonce
Tottenhams nyhed om Mauricio Pochettinos fyring
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce