Annonce
Sport

Pochettino er færdig som manager i Tottenham

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
Christian Eriksens Tottenham skal på jagt efter en ny manager, efter at Mauricio Pochettino er blevet fyret.

Premier League-klubben Tottenham har fået en skrækkelig start på sæsonen, og det koster nu manager Mauricio Pochettino jobbet.

På sin hjemmeside skriver Tottenham, at argentineren er blevet fyret efter fem år i klubben.

- Klubben kan i dag offentliggøre, at Mauricio Pochettino og hans trænerstab Jesus Perez, Miguel D'Agostino og Antoni Jimenez er blevet fritstillet.

Tottenham er på 14.-pladsen i Premier League efter 12 runder, hvor det kun er blevet til 14 point.

Bedre går det i Champions League, hvor klubben er på andenpladsen i sin gruppe efter Bayern München og har kurs mod ottendedelsfinalerne.

Mauricio Pochettino overtog styringen i Tottenham i 2014. Tidligere var han træner for Southampton og Espanyol.

Med Pochettino i spidsen nåede Tottenham i den forgangne sæson Champions League-finalen, som Liverpool vandt 2-0.

Men generelt har resultaterne været nedadgående, og det tager klubben nu konsekvensen af, fortæller Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy.

- Det har ikke været en nem beslutning for bestyrelsen, og den er ikke taget forhastet. Ærgerlige resultater i den hjemlige liga i slutningen af sidste sæson og begyndelsen af denne sæson har været utroligt skuffende, siger bestyrelsesformanden i en udtalelse.

Pochettino vil altid have en plads i Tottenhams historie, understreger Daniel Levy.

- Jeg har den største respekt for den måde, han håndterede tiden væk fra hjemmebanen, mens vi byggede et nyt stadion, og for den lune og positivitet han bragte med sig.

- Jeg takker ham og hans trænerstab for alt, de har opnået. De vil altid være velkommen her, siger Daniel Levy.

Christian Eriksen har i flere sæsoner været en af Tottenhams store profiler, men i denne sæson har Pochettino flere gange sat danskeren på bænken.

Senest sad Eriksen på bænken, da Tottenham spillede 1-1 hjemme mod Sheffield United den 9. november.

/ritzau/

Annonce
Tottenhams nyhed om Mauricio Pochettinos fyring
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce