Annonce
forside

Pokalbrag flyttes til Bankparken

Hvis man skal tro politiet, bliver der tæt pakket på Bankparken, når FC Sydvest tager imod AGF onsdag i næste uge. De forventer 500 medrejsende AGF-fans. Flemming Jordt, der er talsmand for FC Sydvest håber på tilskuerrekord til kampen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

I sidste uge lød meldingen fra FC Sydvest, at pokalkampen imod AGF skulle spilles i Løgumkloster, hvis sikkerheden blev godkendt. Efter anbefaling flyttes kampen nu til Bankparken i Tønder.

Tønder: Det var planen, at næste uges pokalkamp mellem FC Sydvest og AGF skulle spilles i Løgumkloster, men efter at politi og Divisionsforeningen har kigget nærmere på stadionet i Løgumkloster, har de anbefalet klubben at flytte kampen til Bankparken i Tønder.

- Vi havde politiet og Divisionsforeningen på besøg for at inspicere stadionet. Deres vurdering er, at de kraftigt anbefalede at flytte kampen til Bankparken, fordi der er bedre muligheder for at give de medrejsende AGF-fans et særskilt afsnit der, og den anbefaling vil vi følge, siger Flemming Jordt, der er talsmand fra FC Sydvest.

Det var ellers klubbens førsteprioritet at få pokalkampen afviklet i Løgumkloster, da der i aftalen mellem moderklubberne står, at pokalkampe skal spredes ud.

Annonce

Vi lukker hele endetribunen bag målet af til de mange medrejsende AGF-fans. De får tildelt ståpladser, men det er vidst også det, de helst vil have.

Flemming Jordt

500 fra Aarhus

Politiet og Divisionsforeningen lagde i deres anbefaling til kampen vægt på, at de forventer mindst 500 fans fra Aarhus. De mange medrejsende fans gør, at de ifølge reglerne skal have stillet en tribune til rådighed. Derfor tilbød FC Sydvest dem hele tribunen i Løgumkloster, men det var ikke nok til at overbevise politiet og divisionsforeningen. Derfor bliver kampen nu spillet på Bankparken i Tønder. Her vil de mange medrejsende AGF-fans få hele tribunen bag det ene mål.

- Vi lukker hele endetribunen bag målet af til de mange medrejsende AGF-fans. De får tildelt ståpladser, men det er vidst også det, de helst vil have, siger Flemming Jordt.

Der er indtil videre ikke solgt en eneste billet til kampen, og det er heller ikke sikkert, at det bliver muligt at købe billet på forhånd til kampen.

- Vi holder møde tirsdag aften, og her skal vi blandt andet beslutte, hvordan billetsalget kommer til at foregå, siger Flemming Jordt.

Han håber på, at de mange medrejsende fans fra Aarhus vil være med til at skabe en festlig kulisse om kampen og gøre det muligt at slå tilskuerrekorden til en FC Sydvest-kamp. Det vil i så fald betyde over 1100 tilskuere.

Kampen fløjtes i gang onsdag den 5. september klokken 17.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce