Annonce
Tønder

Pokalbrag spilles i Løgumkloster

Hvis politiet godkender Løgumkloster Stadion, så er det her, hvor pokalkampen mellem FC Sydvest - AGF. Foto: Martin Franciere

I fredags trak FC Sydvest superligaholdet AGF i anden runde af landspokalturneringen. Kampen skal spilles i Løgumkloster den 5. september, såfremt sikkerheden på stadion bliver erklæret i orden.

Løgumkloster: Når FC Sydvest tidligere har spillet mod superligahold i pokalturneringen, er det ofte sket i Ballum. Det bliver dog ikke tilfældet i år, da de ikke bruger deres fodboldbaner mere. Det betyder, at kampen kommer til at foregå i Løgumkloster, hvis politiet vurderer, at stadionet har sikkerheden i orden.

Det er en del af den aftale, som klubberne indgik, da samarbejdet omkring FC Sydvest begyndte. Hjemmekampene i ligaen bliver spillet på Bankparken i Tønder, mens pokalkampe spilles hos samarbejdsklubberne, så det fælles projekt kommer alle klubberne til gode.

- Det ville da være sjovt med et fyldt Bankparken for en gangs skyld, men vi er nødt til at respektere den samarbejdsaftale, som vi har lavet, siger Flemming Hjort, der er talsmand for FC Sydvest.

Annonce

Det ville da være sjovt med et fyldt Bankparken for en gangs skyld, men vi er nødt til at respektere den samarbejdsaftale, som vi har lavet.

Flemming Hjort, talsmand for FC Sydvest.
Der ventes at komme mange fans til pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Kampen bliver ikke vist på tv, så den eneste chance for at se kampen er på stadion. Foto: Uwe Iwersen

Sikkerhedsvurdering

Politiet har fået til opgave at vurdere sikkerheden på stadion. Det sker fredag og derefter ved klubben om sikkerheden er godkendt. Et af punkterne på listen er, om der skal sættes et hegn op, så fansene af de to klubber kan holdes adskilt.

FC Sydvest har fået at vide af politiet, at kampen vurderes til at udgøre en lav sikkerhedsrisiko, selvom det er imod AGF, der ofte sender mange tilskuere med rundt i landet, når de spiller på udebane.

Til kampen håber klubbens talsmand, at man slår publikumsrekorden til en FC Sydvest kamp på 1100 tilskuere. For at opnå det mål, så har klubben besluttet, at priserne ikke bliver dyrere end normalt. Det betyder, at prisen for en billet er 50 kr. for voksne og gratis entre for børn.

- Vi er interesserede i at skabe en festlig kulisse. Vi vil hellere have mange tilskuere på stadion, end at tjene flere penge ved at skrue billetpriserne voldsomt op, siger talsmand Flemming Hjort.

Før i tiden har klubben lejet mobile tribuner til de store kampe, men det bliver ikke tilfældet den her gang, siger Flemming Hjort.

- I Løgumkloster er der en lille tribune, hvor folk kan sidde, ellers må man se kampen stående, siger han.

Kampen bliver spillet klokken 17.30 onsdag den 5. september, og Viasat, der har rettighederne til pokalturneringen, oplyser, at kampen ikke bliver vist på tv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce