Annonce
112

Pokalen kom til Sønderborg

1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
Tirsdag aften dystede FC Sønderborg mod 1. divisionsklubben Viborg FF. Klubben spiller til hverdag tre rækker over de lokale helte fra FC Sønderborg.

Sønderborg: I anledning af dagens kamp fejrede turnerings hovedsponsor, Sydbank, "minipokalfinale" på Sønderborg Stadion. De sørgede for, at oplevelsen blev lidt ekstra for den lokale klub.

Sydbank havde gjort klar med kæmpe-dart, lodtrækning af VIP-billetter til Pokalfinalen og mulighed for at tage billede sammen med pokalen.

På grund af et større publikum end til normale kampe havde FC Sønderborg købt ekstra ind til aftenens publikum.

- Vi har bestilt 500 pølser til dagens kamp. Der er 12 kasser sodavand, og i dag sælger vi også fadøl, det plejers ellers at være flasker fra køleskabet, siger Kasper Otten, som er talenchef i FC Sønderborg, han har i dag lovet at give en hånd med sammen med de frivillige.

Netop de frivillige var der brug for til aftenens kamp. FC Sønderborg har kaldt ekstra frivillige ind til at betjene grill og billetsalg, så dagens publikum hverken skulle gå sultne eller tørstige fra stadion.

- Vi har "lånt" 13 spillere fra u-17 holdet, vi har selv ekstra folk på, og Sydbank er mødt op med syv ansatte som også giver en hånd med. Det kan klart mærkes, at vi er flere, end vi plejer, siger Kasper Otten.

Annonce
Viborg havde flere fans med hjemmefra. Foto: Kim Holm

Mere planlægning end normalt

I løbet af dagen op til kampen så vejret meget usikkert ud, det havde regnet flere gange, men en time før kampstart bragede solen igennem skyerne.

Det passede med tilskuernes ankomst, og selvom turen var lang, havde Viborg FF også mange fans på stadion.

- Vi har skulle gøre en del for at blive klar til kampen i dag. Telefonerne har været travle i løbet af ugen for at få kordineret det hele. Vi har jo fire sikkerhedsvagter på i dag, det har vi ellers aldrig, jeg tror nu heller ikke, at de får travlt, fortæller Kasper Otten grinende.

Lidt mere end en halv time af kampen stod det lige imellem de to klubber. Spillerne fra FC Sønderborg kæmpede hårdt for at holde Viborg fra fadet, men efter 34 minutter kom Viborg FF foran 1-0, og gjorde det kort efter til 2-0 på et flot spark fra kanten af feltet.

Efter 2-0 målet sagde en af FC Sønderborg tilskuerne smilende, at nu handlede det nok bare om ikke at tabe med ti.

Sensationen udeblev

På trods af god kampgejst og en lige start på kampen lykkedes det ikke FC Sønderborg at vælte favoritterne fra 1. Divisionen. De to hold gik til pause med stillingen 0-2.

Kort inde i anden halvleg kom Viborg foran 3-0 og kunne omkring ti minutter før tid lukke kampen definitivt med et mål til 4-0.

FC Sønderborgs målmand havde flere flotte redninger, og efter kampen blev hjemmeholdets spiller, Kristoffer Plehn, kåret til kampens pokalfighter.

Kampen blev overværet af omkring 350 tilskuere.

Formanden for FC Sønderborg styregruppe, John Hansen, havde sammen med de andre frivillige travlt ved øl og pølseboden. Foto: Kim Holm
FC Sønderborgs talentchef Kasper Otten gav også en hånd med ved grillen, i dag havde de ekstra frivillige på, for at sikre et godt serviceniveau. Foto: Kim Holm
Siddetribunen var fyldt, og der var væsentligt flere tilskuere end normalt til FC Sønderborgs kampe. Foto: Kim Holm
1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
Spillerne fra FC Sønderborg kæmpede hårdt for at holde spændingen i live. Foto: Kim Holm
Traditionen tro var der ringridere på grillen. Foto: Kim Holm
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce