Annonce
112

Pokalen kom til Sønderborg

1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
Tirsdag aften dystede FC Sønderborg mod 1. divisionsklubben Viborg FF. Klubben spiller til hverdag tre rækker over de lokale helte fra FC Sønderborg.

Sønderborg: I anledning af dagens kamp fejrede turnerings hovedsponsor, Sydbank, "minipokalfinale" på Sønderborg Stadion. De sørgede for, at oplevelsen blev lidt ekstra for den lokale klub.

Sydbank havde gjort klar med kæmpe-dart, lodtrækning af VIP-billetter til Pokalfinalen og mulighed for at tage billede sammen med pokalen.

På grund af et større publikum end til normale kampe havde FC Sønderborg købt ekstra ind til aftenens publikum.

- Vi har bestilt 500 pølser til dagens kamp. Der er 12 kasser sodavand, og i dag sælger vi også fadøl, det plejers ellers at være flasker fra køleskabet, siger Kasper Otten, som er talenchef i FC Sønderborg, han har i dag lovet at give en hånd med sammen med de frivillige.

Netop de frivillige var der brug for til aftenens kamp. FC Sønderborg har kaldt ekstra frivillige ind til at betjene grill og billetsalg, så dagens publikum hverken skulle gå sultne eller tørstige fra stadion.

- Vi har "lånt" 13 spillere fra u-17 holdet, vi har selv ekstra folk på, og Sydbank er mødt op med syv ansatte som også giver en hånd med. Det kan klart mærkes, at vi er flere, end vi plejer, siger Kasper Otten.

Annonce
Viborg havde flere fans med hjemmefra. Foto: Kim Holm

Mere planlægning end normalt

I løbet af dagen op til kampen så vejret meget usikkert ud, det havde regnet flere gange, men en time før kampstart bragede solen igennem skyerne.

Det passede med tilskuernes ankomst, og selvom turen var lang, havde Viborg FF også mange fans på stadion.

- Vi har skulle gøre en del for at blive klar til kampen i dag. Telefonerne har været travle i løbet af ugen for at få kordineret det hele. Vi har jo fire sikkerhedsvagter på i dag, det har vi ellers aldrig, jeg tror nu heller ikke, at de får travlt, fortæller Kasper Otten grinende.

Lidt mere end en halv time af kampen stod det lige imellem de to klubber. Spillerne fra FC Sønderborg kæmpede hårdt for at holde Viborg fra fadet, men efter 34 minutter kom Viborg FF foran 1-0, og gjorde det kort efter til 2-0 på et flot spark fra kanten af feltet.

Efter 2-0 målet sagde en af FC Sønderborg tilskuerne smilende, at nu handlede det nok bare om ikke at tabe med ti.

Sensationen udeblev

På trods af god kampgejst og en lige start på kampen lykkedes det ikke FC Sønderborg at vælte favoritterne fra 1. Divisionen. De to hold gik til pause med stillingen 0-2.

Kort inde i anden halvleg kom Viborg foran 3-0 og kunne omkring ti minutter før tid lukke kampen definitivt med et mål til 4-0.

FC Sønderborgs målmand havde flere flotte redninger, og efter kampen blev hjemmeholdets spiller, Kristoffer Plehn, kåret til kampens pokalfighter.

Kampen blev overværet af omkring 350 tilskuere.

Formanden for FC Sønderborg styregruppe, John Hansen, havde sammen med de andre frivillige travlt ved øl og pølseboden. Foto: Kim Holm
FC Sønderborgs talentchef Kasper Otten gav også en hånd med ved grillen, i dag havde de ekstra frivillige på, for at sikre et godt serviceniveau. Foto: Kim Holm
Siddetribunen var fyldt, og der var væsentligt flere tilskuere end normalt til FC Sønderborgs kampe. Foto: Kim Holm
1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
1. Divisionsklubben Viborg FF var på besøg til pokalkamp i Sønderborg. Foto: Kim Holm
Spillerne fra FC Sønderborg kæmpede hårdt for at holde spændingen i live. Foto: Kim Holm
Traditionen tro var der ringridere på grillen. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce