Annonce
Haderslev

Pokalfinale på Gravene: 450 fans skal sidde på deres flade

Fra venstre Henrik Lorentzen og John Møller Pedersen fra HFK mødtes mandag formiddag på Gravene for at lægge en slagplan for onsdagens storskærmsarrangement. Arrangørerne havde fået en lang liste fra politiet med krav til, hvordan arrangementet kan gennemføres. Blandt andet må publikum ikke stå op under kampen. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev Butikker samarbejder med SønderjyskE og Sydbank om afvikling af et storskærmsarrangementet på Gravene onsdag aften, hvor SønderjyskE spiller pokalfinale på Blue Water Arena i Esbjerg. Til pokalfinalen skal alle sidde ned og de fleste skal sidde på en tribune, som opsættes til formålet.
Annonce

HADERSLEV: For første gang nogensinde har SønderjyskE Fodbold mulighed for at få en pokal hjem i skabet.

Derfor er det en historisk begivenhed, når SønderjyskE Fodbold og AaB spiller finale i Sydbank Pokalen på Blue Water Arena onsdag den 1. juli kl. 20.00.Men i disse tider med Covid-19 er der jo desværre fortsat begrænsninger for, hvor mange der får mulighed for at se kampen live på stadion.

SønderjyskE har fået tildelt 725 billetter til kampen, og det er jo et meget lille antal i forhold til den tilskuerinteresse, kampen har.

Derfor har Haderslev Butikker indgået et samarbejde med Sydbank om at vise kampen på storskærm på Gravene onsdag til et arrangement, der vil få plads til 450 fans.

- Det har været en fantastisk proces at få planlagt denne begivenhed, og alt er gået op i en højere enhed, lyder det fra Haderslev Butikkers formand Palle Løgstrup i en pressemeddelelse.

Der har tidligere været fodboldfest på Gravene, men denne gang bliver det under helt andre former. Selve pladsen spærres af, og der skal vises indgangsbillet.

HFK står for ølsalget og stiller med otte kontrollører.

Alle skal være bænkevarmere

Tilskuerne skal sidde ned under kampen, hvilket også vil være en uvant situation for mange fans, konstaterer koordinator for Haderslev Butikker, Christian Schulz.

- Hvad vil I gøre for at sikre, at der ikke kommer mere end 450 tilskuere?

- Ingen kommer ind på pladsen uden billet. Hvor mange, der så forsamler sig udenfor afspærringerne, kan vi ikke gøre noget ved. Det er politiets afdeling, konstaterer han.

John Møller Pedersen fra SønderjyskEs moderforening HFK fortæller, at foreningen har mistet mellem en halv og en hel million kroner i tabte indtægter. På grund af Covid-19 og forsamlingsforbuddet, har øl- og pølsesalget stået stille.

Onsdagens arrangement på Gravene er derfor en kærkommen håndsrækning til foreningen og de mange engagerede frivillige.

Det er Sydbank, som blandt andet har gjort det økonomisk muligt at gennemføre arrangementet på Gravene.

Banken har betalt 50.000 kroner for leje af storskærm og sendetilladelse.

Ekstra toiletter og afspritning

Koordinator for Haderslev Butikker, Christian Schulz, oplyser, at der opstilles en stor overdækket tilskuertribune, som får plads til 250 personer, som suppleres med borde og bænke til de resterende tilskuere.


Hvor mange, der så forsamler sig udenfor afspærringerne, kan vi ikke gøre noget ved. Det er politiets afdeling.

Christian Schulz, butikskoordinator


Alt er planlagt med afstand og afspritningsmuligheder og ekstra toiletter. Der vil være separate ind- og udgange, og adgangskontrol samt mulighed for at købe SønderjyskE merchandise og kolde fadøl. Pladsen bliver selvfølgelig også pyntet op i SønderjyskE farver. SønderjyskE vil stå for salget af siddepladser til kampen for 100 kroner stykket, mens HFK sørger for ølsalget, og SønderjyskEs kontrollørkorps står for adgangskontrollen.

- Så der er mange samarbejdspartnere med i planlægningen. Nu er det bare op til de SønderjyskE fans som køber billet, at skabe den rigtige pokalstemning, slutter Palle Løgstrup.

Fakta

De 350 billetter  til pokalfinalen på Gravene sættes til salg via Billetto mandag eftermiddag klokken 15.30.

Kampen begynder klokken 20.00, men der vil være optakt allerede fra klokken 18.00 blandt andet med videohilsen fra SønderjyskE træner Glen Riddersholm og sportschef Hans Jørgen Haysen.

Pladsen åbner klokken 17.30.

Arrangørerne vil i løbet af aftenen lave publikumskonkurrencer, hvor man kan vinde sæsonkort til SønderjyskEs kampe.

HFK står for ølsalget, og Haderslevhus vil stå for salg af mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce