Annonce
Sport

Pokalkamp uden van der Vaart

Rafael van der Vaart vil blive savnet i det nordsjællandske onsdag eftermiddag. Foto: Henning Bagger/Scanpix

I det nordsjællandske ærgrer de sig over afbud fra EfB's største stjerne. Rodolph Austin med i startopstillingen mod Hørsholm-Usserød fra serie 1.

Der bliver ikke som håbet spilletid til Rafael van der Vaart, når EfB onsdag eftermiddag spiller pokalkamp på udebane mod Hørsholm-Usserød fra serie 1. Og det ærgrer de sig over i det nordsjællandske, hvor de på klubbens hjemmeside havde brugt den hollandske superstjerne som lokkemad til tilskuerne.

- Det er jeg ked af at høre, det havde vi set frem til, og det havde givet kampen noget stjernestøv, siger formand for Hørsholm-Usserød IK, Bo Strøm.

Rafael van der Vaart spillede en fin halv time mod FC København i søndags, men siden har han ikke været på træningsbanen, og træner John Lammers tager ingen chancer.

- Det er bare noget andet at spille kampe end bare at løbe eller at vægttræne. Han er ikke skadet, men vi skal passe på Rafael, og derfor lader vi ham blive hjemme, siger John Lammers.

Annonce

Vær forberedt

Han lod tirsdag eftermiddag det afsluttende spil til to mål ende med en straffesparkskonkurrence, og det kunne ved første øjekast ligne en forberedelse på det noget nær værst tænkelige scenarie onsdag eftermiddag. Det var det dog ikke - kun.

- Vi slutter altid med at sparke straffespark, hvis kampen ender uafgjort, og det gjorde den i dag. Når det er sagt, er det da fint lige at få prøvet det, man skal forberede sig på alting, siger John Lammers.

Yuri Yakovenko, Brent McGrath, Agus Garcia, Simon Bækgaard, Lasha Parunashvili og Mathias Kristensen sparkede straffesparkene - kun Lasha brændte - og de er efter al sandsynlighed alle med fra start på et hold, der stort set er så godt, som det kan være med de spillere, træneren har til rådighed.

- Jeg kender ikke noget til modstanderen, men vi skal vise dem respekt, og det gør vi ved at stille med et stærkt hold. Der sker mærkelige ting i pokalturneringen, så vi tager bestemt ikke let på opgaven. Det siger sig selv, at det er et hold, vi skal kunne slå, men det gør vi kun, hvis vi er skarpe i hovederne, viser respekt og tager kampen alvorligt, siger John Lammers, der ikke har klubbens nyeste spiller, Adnane Tighadouini med fra start, men han er dog med på bænken.

Stort potentiale

Selv om mange i Esbjerg er spændte på, hvad han kan, trækker han næppe mange ekstra tilskuere til en kamp, der må betegnes som den største for Hørsholm-Usserød i meget lang tid. For over 20 år siden spillede klubben pokalkamp mod Næstved, der dengang spillede i den bedste række, 1. division, men en kamp mod EfB er alligevel større.

EfB skal møde et hold, der efter to kampe har tre point i serie 1 - 1-3 mod Ledøje-Smørum blev fulgt op af 5-1 mod AB - men ifølge formand Bo Strøm er potentialet til mere end den nuværende placering i serie-hierarkiet.

- Vi har i mange sæsoner spillet med i danmarksserien, og jeg vil også vurdere det nuværende hold til at have potentiale til danmarksserien, fortæller Bo Strøm, der fremhæver klubbens ungdomsarbejde. Fire af klubben U14-spillere er for nylig blevet headhuntet af FC København, men klubbens bedste seniorhold bærer også præg af det fine talentarbejde - i startopstillingen mod EfB vil der formentlig være to af klubbens egne 17-årige stjernefrø.

De to og de øvrige Hørsholm-Usserød-spillere skal op mod følgende EfB-hold:

Jonas Jensen, Jeppe Brinch, Rodolph Austin, Agus Garcia, Jesper Lauridsen - Lasha Parunashvili, Simon Bækgaard, Mark Brink - Mathias Kristensen, Yuri Yakovenko, Brent McGrath.

Kampen på Hørsholm Stadion spilles onsdag 17.15 og kan følges live på www.jv.dk/sport.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce