Annonce
Esbjerg

Pokalmodtager mistede mælet

Mai Enghave er årets modtager af Eskildstunapokalen, og denne glade nyhed fik hun overbragt af formanden for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn. Foto: André Thorup

Formanden for Hermod, Mai Enghave, var så glad og bevæget over, at hun blev årets idrætsleder i Esbjerg Kommune, at hun fældede en lille tåre.

Esbjerg: Formanden for Gymnastikforeningen Hermod, Mai Enghave, blev så overrasket, glad og bevæget, at hun for en stund mistede mælet, da hun onsdag ved 09.00-tiden på sin arbejdsplads fik nyheden om, at hun er blevet tildelt Eskilstunapokalen som årets idrætsleder i Esbjerg Kommune.

Mai Enghave er sekretær og administrativ medarbejder hos Sport og Event Park Esbjerg (SEPE), og det er faktisk Mai selv, som plejer at sørge for blomster til modtageren af Eskilstunapokalen, da SEPE også varetager sekretærposten for idrætsrådet. Alligevel anede hun ikke uråd, da hun fik at vide, at det med blomsterne var der styr på.

Mai og direktøren i SEPE, Niels Bækgård, var i fuld gang med et forberedende personalemøde, da en lille delegation med blandt andre formanden for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn, mediefolk og en håndfuld repræsentanter fra Hermod kom ind i lokalet og overraskede Mai, som fik blomster af både idrætsrådet og Hermod samt en masse krammere.

- Jamen, hvad skal jeg sige, nævnte Mai, som fældede en lille tåre af bare glæde. Det var så her, at hun mistede mælet, indtil Niels Bækgård kom hende i forkøbet ved at sige: Du kan for eksempel sige tak.

Normalt er Mai en person, som absolut har snakketøjet i orden, så det var en fornøjelse at se, hvor bevæget hun blev.

Annonce

Familien

Mai Enghave bor i Kastanielunden 18 i Kvaglund sammen med sin samlever, Peter. Mai har tre børn: Kia på 24, den 21-årige Morten og Nadia på 15. Den yngste bor hjemme, Kia syd for Ribe og Morten i Esbjerg. Nadia dyrker gymnastik i Hermod, mens de to andre har gået til gymnastik i foreningen.

Efter, at det glædelige nyhed var blevet overbragt Mai Enghave (t.v.), var der morgenmad med en række venner og kolleger. Foto: André Thorup

Idrætsfest 2.februar

Mai vil få Eskilstunapokalen overrakt fredag den 2. februar i Musikhuset, så hun har god tid til at forberede en takketale.

Efter begivenheden på direktørens kontor var der kaffebord med rundstykker (der var flag i nogle af dem) i OL-lokalet til minde om Ungdoms-OL i Esbjerg i 1999. Her deltog blandt andre Villy Grøn, Birthe Paarup Andersen og Helle Rohde Pedersen, alle fra idrætsrådet, og en håndfuld Hermod-folk, deriblandt kasserer Henrik Staal og sekretær Dorte Carlsen.

Mai Enghave, som er 48 år, har haft sin gang i Hermod, siden hun som 2-årig begyndte at gå til gymnastik sammen med sin nu afdøde mor, Laila Enghave, som også har ydet en helt fantastisk indsats for foreningen.

Mai har været formand i to omgange. Først fra 2002-2008 og siden igen fra 2012. Allerede i 1999 blev Mai hædret som årets leder i Hermod, der er én af Esbjergs ældste idrætsforeninger, grundlagt i 1905.

- Det er ledere af Mais kaliber, som er villige til at tage det lange seje træk, der får idrætsforeningerne til at hænge sammen. Det tager tid og kræfter. Mai har også et positivt livssyn og giver gerne noget til fællesskabet. Tilhørsforholdet til Hermod er bogstaveligt talt kommet ind med modermælken, og næste generation er også begyndt at snuse til ledergerningen, siger Villy Grøn.

- Én af Hermods vigtigste opgaver lige nu er at fastholde medlemstallet på cirka 700, ligesom det er en udfordring for os med de mange træningssteder. Gymnastikken i Esbjerg savner i høj grad en træningshal, siger Mai Enghave.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce