Annonce
Tønder

Pokalsensation udeblev på Bankparken

Der blev sat stadionrekord, da 973 fans var til stede til FC Sydvest - AGF. De kunne se AGF vinde 2-0. Foto: Ludvig Dittmann

FC Sydvest kæmpede hårdt, men endte med at tabe 0-2 til superligaholdet AGF på et propfyldt Bankparken i Tønder onsdag aften.

Tønder: Der blev sat tilskuerrekord på Bankparken, da FC Sydvest tog imod AGF i pokalturneringen. 973 var mødt op for at se kampen, og allerede en halv time før kampstart, var alle siddepladser fyldte.

Inden kampen havde Sydbank gjort lidt ekstra ud af rammerne om kampen. De sponserer turneringen og havde valgt at gøre kampen til en slags "minipokalfinale" og lavet en fan-zone, hvor man blandt andet kunne spille fodbolddart.

- Det er vildt hyggeligt, og jeg synes, at det er rigtig fint initiativ, de har taget. Især for børnene, siger Maybrith Johansen, der havde taget sin søn med til kampen.

Annonce

Vi vil rigtig gerne være svære at score imod, og det synes jeg lykkedes rigtig godt i første halvleg. De får en del hjørnespark, men det blev ikke rigtig farligt.

Hans Henrik Andreasen, cheftræner for FC Sydvest
I 2. halvleg trak superligaholdet fra, og scorede to mål. Foto: Ludvig Dittmann

Bænken gjorde forskellen

Da kampen gik i gang, stod der folk rundt om hele stadion, og de kunne se et AGF hold, der i første halvleg havde bolden meget, men ikke for alvor blev farlige. Ved pausen var stillingen 0-0, og det var det kampbillede, som cheftræner for FC Sydvest, Hans Henrik Andreasen, havde håbet på.

- Vi vil rigtig gerne være svære at score imod, og det synes jeg lykkedes rigtig godt i første halvleg. De får en del hjørnespark, men det blev ikke rigtig farligt, siger han.

I pausen skiftede AGF deres offensive profil Tobias Sana ind. Ham havde FC Sydvest-forsvaret store problemer med. Efter 60 minutter gik det galt for hjemmeholdet, da AGF's Martin Spelmann scorede til 0-1. Det betød, at FC Sydvest skulle længere frem på banen, og det gav AGF en række farlige kontra angreb. Efter 89 minutter afgjorde AGF's Tobias Sana kampen, da han snød hjemmeholdets forsvar og scorede til 0-2. Han har tidligere spillet foran 80.000 tilskuere i Champions League, onsdag aften stod han på Bankparken.

- Det spiller ingen rolle, om jeg spiller her, med mine venner, eller på et stort stadion. Jeg elsker at spille fodbold, og det er det, jeg brænder for, og jeg vil gøre det så godt som muligt hver gang, siger Tobias Sana.

AGF's cheftræner, David Nielsen, synes, at FC Sydvest var svære at spille imod.

- De spiller en god kamp, hvor de stod godt på banen. men vi havde gemt et par spillere på bænken til, hvis det blev nødvendigt, siger han.

Efter kampen blev Marco Hansen fra FC Sydvest kåret til kampens pokalfighter.

- Det er jeg stolt af, men jeg havde håbet, vi kunne holde 0-0 lidt længere, men de har en virkelig god bænk, siger han.

Pokalsensationen udeblev, men FC Sydvest-spillerne var godt tilfredse med deres egen indsats efter kampen. Foto: Ludvig Dittmann

God stemning

Det var ikke kun på banen der blev kæmpet, på tribunerne blev der også sunget frem og tilbage mellem fangrupperne. De omkring 200 AGF-fans sang, at Tønder var en forstad til Tyskland, mens et par fans fra Sydvest Support Tønder svarede igen med en slagsang, der havde teksten, " billige bajere, vi har jo billige bajere", hvilket fik hele langsiden til at bryde ud i latter.

Efter kampen var Kim Møller fra fangrupperingen Sydvest Support Tønder tilfreds med indsatsen fra spillerne, selvom det ikke blev til en sejr.

- Jeg synes, at spillerne kæmpede hele kampen igennem, og så kan man ikke forvente mere, siger han.

Det flotte fremmøde betød kronede dage for pølsesalget, der i dagens anledning havde stillet flere telte op end normalt. Agner Karbing, der stod bag grillen i et af teltene, måtte flere gange i løbet af aftenen meddele de mange kunder, at man var nødt til at stoppe salget flere gange indtil der var ankommet flere pølser.

- Der må gerne være lige så travlt hver gang, siger han.

Der var god stemning til pokalkampen på Bankparken. Foto: Ludvig Dittmann
Allerede en halv time før kampstart var alle siddepladser i brug. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Pokalkampen mellem FC Sydvest og AGF. Foto: Ludvig Dittmann
Kim Møller ser de fleste FC Sydvest kampe og synes spillerne kæmpede imod AGF. Foto: Mathies Dalsgaard
Der var gang i Sydbank fan-zonen, hvor der blev spillet fodbolddart. Foto: Mathies Dalsgaard
Der var gang i grillen. Flere gange måtte de lukke for salget, indtil der var hentet flere pølser.Foto: Mathies Dalsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce