Annonce
Sønderjyske Fodbold

Pokalskandale: Finale afbrudt efter brud på coronaregler - flere bortvist fra stadion

Spillerne måtte trille lidt bold i afbrydelsen for at holde sig varme. Brud på coronareglerne gav en afbrydelse på 13 minutter. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Pokalfinalen mellem SønderjyskE og AaB udviklede sig til en ren skandale. Kampen blev afbrudt i 13 minutter på grund af brud på corona-restriktionerne.

Allerede inden kampen var AaB-fans blevet anholdt uden for stadion, hvor de fyrede fyrværkeri af. Og inde på stadion fortsatte en gruppe af de nordjyske tilhængere med at have svært ved at forstå de ændrede spillereglerne for tilskuere på stadion.

Her var beskeden til tilskuere på stadion. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

En stor gruppe af AaB-tilhængerne lod hånt om de skærpede coronaregler, der betød, at man skulle sidde på faste pladser med god afstand på Blue Water Arena. I stedet stod adskillige af dem samlet i en klynge og hoppede og sang. Normalt en god fodboldstemning, men i disse tider går det ikke.

SønderjyskE's måtte vente tålmodigt, inden kampen blev genoptaget. Ventetiden blev fyldt ud med sang. Foto: Jacob Schultz

Stadionspeakeren appellerede flere gange til, at reglerne blev overholdt, og efter 20 minutters spil forsøgte vagter på tribunen at få tilskuerne til at overholde reglerne. Ligeledes forgæves.

Efter en halv times spil blev kampen afbrudt. Fra højtalerne lød det, at kampen ikke ville blive genoptaget, før alle havde fundet deres pladser og sad ned. Én gang gik spillerne på banen igen, for blot at forlade den et øjeblik senere, fordi dommeren stadig ikke kunne godkende forholdene på AaB-tribunen.

Romerlys og fans i klynge går ikke i øjeblikket. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Afbrydelsen varede cirka 13 minutter, og i mellemtiden forsøgte spillerne at holde sig varme inde på banen.

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm gik ned mod SønderjyskE-tilhængerne og klappede ud mod dem.

Imens sad DBU-formand Jesper Møller og kulturminister Joy Mogensen (S) på langsiden og iagttog scenariet, der hverken var god reklame for dansk fodbold eller brugbart for de, der ønsker gradvis flere tilskuere til fodboldkampene.

Flere fans blev bortvist fra pokalfinalen.

- Vi har frihedsberøvet alle undtagen én, som vi har anholdt og sigtet for vold mod politiet, fortalte vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt til Ekstra Bladet.

De bortviste fans blev sat i futtog på jorden ude foran stadion.

Syd- og Sønderjyllands politi oplyser på Twitter, at 40-50 AaB-fans er blevet sat i en bus, som er kørt nordpå. Politiet følger dem på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce