Annonce
Sport

Pokalturneringen bød på overraskelser, favoritsejr og comebacksejr

Femte runde af Sydbank Pokalen er sat til at blive spillet tirsdag den 21. maj. Arkivfoto: Lars Johansen.

Pokalkampene har et liv for sig selv, hvor alt kan ske.

Det er også turneringen, hvor hold kan slå hold, der til dagligt spiller flere rækker over dem. Det beviste Gørding-Vejrup Fodbold, idet serie 4-holdet sendte serie 2-holdet fra Vojens BI ud af pokalturneringen. Her sikrede to scoringer af Nikolaj Juhl Rasmussen overraskelsen.

Overraskelsen kom også i Andrup, hvor Andrup IF, der til dagligt spiller i serie 3, serie 2-holdet fra Esbjerg IF 92 ud. Her løb værterne med en 1-0 sejr ovenpå en tidlig scoring af Frederik Christensen.

Overraskelsen lurede i den grad også i Skærbæk, hvor Hviding IF/Kvik 70 var på besøg. Her kom værterne, der til dagligt spiller i serie 3, på 2-0 efter 64 minutters spil. Men syv minutter inde i den forlængede spilletid scorede Frederik Zeberg det mål, der fuldendte serie 2-holdets comeback og sikrede en 3-2 sejr til serie 2-holdet fra Hviding IF/Kvik 70.

Letteste sejr kom til Tjæreborg IF, der gik videre fra mødet med Tarp B uden kamp.

Annonce

Kampene i tal

Gørding-Vejrup Fodbold - Vojens BI 2-0 (2-0).

Mål: 1-0 Nikolai Juhl Rasmussen (12.), 2-0 Nikolaj Juhl Rasmussen (42.).

Andrup IF - Esbjerg IF 92 1-0 (1-0).

Mål: 1-0 Frederik Christensen (3.).

Skærbæk B - Hviding IF/Kvik 70 2-3 (1-0).

Mål: 1-0 (13.), 2-0 (64.), 1-2 Rasmus Frost Jensen (66.), 2-2 Rasmus Frost Jensen (75.), 2-3 Frederik Zeberg (97.).

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce