Annonce
Esbjerg

Polak udvist efter voldeligt røveri i Ribe

Keld Vestergaard, ejer af tøjforretningerne MR og Fröken i Ribe døjer stadig med eftervirkningerne af en brækket finger på højre hånd efter, at han den 20. november i fjor lavede en civil anholdelse af en polsk butikstyv. Polakken blev torsdag dømt for røveri. Arkivfoto.

Torsdag faldt der dom i sag mod 62-årig polak, som den 20. november sidste år stjal varer fra tre forretninger i Ribe. Ejeren af tøjforretningerne, MR og Fröken, Keld Vestergaard, foretog en civil anholdelse af polakken. Det kostede ham en brækket finger, og skaderne på den finger døjer han stadig med.

Annonce

RIBE: En 62-årig polsk butikstyv blev torsdag ved retten i Esbjerg idømt seks måneders fængsel og udvisning af Danmark efter et butikstyveri den 20. november 2018, som udviklede sig til et voldeligt røveri.

Det skete, da ejeren af tøjforretningerne MR og Fröken i Ribe, Keld Vestergaard, lavede en civil anholdelse af polakken. Dette førte til, at polakken tildelte Keld Vestergaard flere slag og spark, men Keld Vestergaard fik alligevel lagt den polske tyv ned. Under den manøvre brækkede Vestergaard samtidig ringfingeren på højre hånd.

Det brud er langt fra helet endnu, og Keld Vestergaard har således haft alvorlige gener som følge af bruddet.

Han kan ikke længere skrive med højre hånd, og han har ikke nogen gribefunktion i hånden, som følge af bruddet. Han blev opereret i hånden umiddelbart efter tyveriet, som førte til en sigtelse og altså også domfældelse som røveri.

- Den 8. februar skal jeg til en ny undersøgelse hos en speciallæge i håndkirurgi. Så skal det vise sig, hvad han kan gøre. På nuværende tidspunkt ved jeg ikke, om jeg får varige mén af bruddet i fingeren. Men det generer mig temmelig meget i hverdagen, fortæller Keld Vestergaard.

Han er godt tilfreds med, at sagen nu er endt med en fængselsdom og en efterfølgende udvisning af Danmark.

- Det viser heldigvis, at retssystemet fungerer, og det sender et signal om, at man ikke bare kan rejse til Danmark og gå ind og stjæle i forretningerne som et andet tag-selv-bord.

Keld Vestergaard, butiksejer i Ribe
Annonce

Et signal

- Det viser heldigvis, at retssystemet fungerer, og det sender et signal om, at man ikke bare kan rejse til Danmark og gå ind og stjæle i forretningerne som et andet tag-selv-bord, siger butiksejeren fra Ribe.

Den 62-årige polak, som nu er dømt i sagen, var sammen med en 61-årig kvinde på tyvetogt i flere forretninger i Ribe. Kvinden nåede dengang at flygte, men blev senere samme dag anholdt af politiet.

Hos MR og Fröken havde de stjålet varer for 1600 kroner, mens de hos Sportmaster i Ribe havde stjålet varer for 1700 kroner. Keld Vestergaard fulgte efter dem, da parret forlod hans forretninger. Han så de gik ind hos Sportsmaster og ringede så til politiet.

Efterfølgende tilbageholdt han manden og få øjeblikke senere kom politiet til og anholdte manden, som Keld Vestergaard havde fået lagt ned på gågaden, ud for Sportsmaster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce