Annonce
Sport

Polen booker billet til fodbold-EM for fjerde gang

Lukasz Szelag/Ritzau Scanpix
Med en 2-0-sejr på hjemmebane over Nordmakedonien er Polen sikker på deltagelse ved EM næste sommer.

Fire lande er nu klar til næste sommers EM-slutrunde, efter at Polen søndag aften besejrede Nordmakedonien med 2-0.

Dermed er Polen sikker på at besætte en af de to øverste pladser i kvalifikationsgruppe G og er ligesom Belgien, Italien og Rusland med blandt de 24 nationer, der skal dyste om EM-guld.

Selv om der endnu mangler to spillerrunder i kvalifikationen, kunne Polen gøre sig EM-klar ved at hente tre point hjemme i Warszawa, og den chance lod Robert Lewandowski og co. ikke gå fra sig.

For en gangs skyld kom Lewandowski ikke selv på måltavlen, men målslugeren fra Bayern lagde til gengæld op til begge sit holds scoringer.

Publikum blev holdt på pinebænken i 74 minutter, indtil Lewandowski tæmmede en lang aflevering og udmanøvrerede en modstander i feltet. Bagfra kom Przemysław Frankowski stormende til og prikkede bolden i nettet.

Seks minutter senere vippede Lewandowski bolden videre til indskiftede Arkadiusz Milik, som øgede til 2-0 med et præcist langskud.

Polens EM-bedrifter er af nyere dato. Landet kvalificerede sig ikke til en eneste af de første 12 EM-turneringer, men siden 2008 har polakkerne været med hver gang.

Det er således fjerde EM-slutrunde på stribe, at Polen er blandt deltagerne. I 2016 blev det til exit efter straffesparkskonkurrence i kvartfinalen mod de senere europamestre fra Portugal.

Østrig ser ud til at snuppe den anden EM-billet i gruppe G. Østrigerne besejrede på udebane Slovenien med 1-0 og har før de sidste to runder et forspring på fem point ned til slovenerne og Nordmakedonien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce