Annonce
Sport

Polen booker billet til fodbold-EM for fjerde gang

Lukasz Szelag/Ritzau Scanpix
Med en 2-0-sejr på hjemmebane over Nordmakedonien er Polen sikker på deltagelse ved EM næste sommer.

Fire lande er nu klar til næste sommers EM-slutrunde, efter at Polen søndag aften besejrede Nordmakedonien med 2-0.

Dermed er Polen sikker på at besætte en af de to øverste pladser i kvalifikationsgruppe G og er ligesom Belgien, Italien og Rusland med blandt de 24 nationer, der skal dyste om EM-guld.

Selv om der endnu mangler to spillerrunder i kvalifikationen, kunne Polen gøre sig EM-klar ved at hente tre point hjemme i Warszawa, og den chance lod Robert Lewandowski og co. ikke gå fra sig.

For en gangs skyld kom Lewandowski ikke selv på måltavlen, men målslugeren fra Bayern lagde til gengæld op til begge sit holds scoringer.

Publikum blev holdt på pinebænken i 74 minutter, indtil Lewandowski tæmmede en lang aflevering og udmanøvrerede en modstander i feltet. Bagfra kom Przemysław Frankowski stormende til og prikkede bolden i nettet.

Seks minutter senere vippede Lewandowski bolden videre til indskiftede Arkadiusz Milik, som øgede til 2-0 med et præcist langskud.

Polens EM-bedrifter er af nyere dato. Landet kvalificerede sig ikke til en eneste af de første 12 EM-turneringer, men siden 2008 har polakkerne været med hver gang.

Det er således fjerde EM-slutrunde på stribe, at Polen er blandt deltagerne. I 2016 blev det til exit efter straffesparkskonkurrence i kvartfinalen mod de senere europamestre fra Portugal.

Østrig ser ud til at snuppe den anden EM-billet i gruppe G. Østrigerne besejrede på udebane Slovenien med 1-0 og har før de sidste to runder et forspring på fem point ned til slovenerne og Nordmakedonien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce